• Winter…

  winter

  winter

  Winter…het seizoen waar ik meer en meer naar binnen keer…niet alleen ik, de Natuur buiten is ook toe aan rust, een pas op de plaats (ter reflectie en overpeinzing) alle bladeren zijn inmiddels gevallen en de tijd is daar om toe te geven aan innerlijk werk. Alles wat gevallen is (wat ik niet meer nodig heb op Levens-reis) mag vrijgegeven worden aan het universum. Het blijft een mooi en bewust proces. Vorig jaar deed ik 30 dagen dankbaarheid waar ik ook nu zijdelings mee gewerkt heb, je kunt niet genoeg bewust worden van datgene wat er allemaal wèl is, wèl beschikbaar is en hoe uitverkoren ik me dan vaak voel van het volle Leven deel uit te mogen maken zonder al te veel ongemakken.

  little glow

  little glows

  Ik heb ook mijn energie willen geven aan het maken van ‘little Glows’ die weer besteld werden dit jaar voor Nepal http://www.stichting-veldwerk.nl) en aan kleine houten ‘Licht-dragertjes’ die thuis een plekje kregen op onze spiraal ‘op-weg-naar-het-Licht’, voor onze klein-kinderen )en ook voor mezelf, want ik kan daar enorm van genieten)

  spiraal naar het Licht

  spiraal naar het Licht

  Dit jaar heb ik me verdiept in de Advent, waarbij volgens de overlevering in de 1e week vooral het Licht mocht schijnen op de stenen, edelstenen mineralen en botten. De 2e week scheen het Licht op de planten en bomen, de 3e week scheen het Licht vooral op de dieren en in de 4e week op de mensen. Ik heb dit heel bewust beleefd en elke week een piano-muziekstuk laten ontstaan wat ik deelde op Insta. Ik kreeg er erg veel mooie en dankbare reacties op.

  https://youtu.be/ZUQgdFF8k18

  light of love

  light of love

  Dit is ook echt een energie (in klank-resonantie) wat ik te geven heb, mijn zachte stem, mijn klanken… aan de wereld…Er viel mij heel emotioneel een lied ’toe’: I walk in the Light of Love, wat tijdens een van de Licht-cirkels in Aarle-Rixtel (die er de laatste maanden elke week zijn) mocht klinken als een afspeel-lied. Zooo verbindend fijn…in een cirkel…samen handen vast met elkaar…zo voelbaar in VERBINDING: een mooie groep mensen die bewust met elkaar in verbinding, even bij elkaar willen zijn♥

  Op 18 december was de jaarlijkse Winter-geluk middag, dat is dan weer zo’n dag waarbij ik zo enorm in mijn element ben en voel dat alles klopt. De wijze en gevoelige kinderen van NU wijzen elkaar en mij de weg naar een wereld die in onze ogen echt mogelijk is door zelf de creatie te zijn die we graag willen zien, nl Liefde en Licht…We maakten samen erwtensoep, maakten samen vuur, warmden onze chocolademelk op en hadden goede gesprekken over wat het jaar ons gebracht heeft, voel me super dankbaar dat kinderen dat durven delen naar elkaar, het bracht ons echt dichter bij elkaar in een cirkel waar we samen met de Sjamanen-drum een mooi lied zongen over Geluk.

  energie

  energie

  en ja…het einde van het jaar 2021 nadert…een jaar met ups en downs, zoals altijd maar toch ook weer een jaar waarin we als collectief veel voor onze kiezen kregen. De veerkracht die menig ondernemer en zorg-mensen en het onderwijs laat zien vind ik bewonderenswaardig. Het houdt mij wel bezig, zie en voel veel verdeeldheid om mij heen waar ik in alle rust uit wil blijven. Ik heb mij vooral gericht op mijzelf en mijn energie gekoesterd als een schat die ik niet teveel wilde laten afleiden door negativiteit, ik las een prachtige post van Ralph Nelissen waarin hij zegt: je kunt jezelf ontslaan van de tweedeling, en dat vind ik erg krachtig gezegd. Ik wil niet meedoen aan polarisatie van de samenleving, daar heeft niemand baat bij. Ieder van ons mag zijn /haar eigen keuzes maken, dat is juist wat ik tijdens de coach-wandelingen en gesprekken ook vaak als bewust-wording inbreng en nodig vindt om uiteindelijk de beste versie van jezelf te mogen worden…ik zie ieder mens als iemand met een eigen verhaal en verleden, als iemand met eigen gevoelens en eigenaardigheden, als iemand met patronen en overtuigingen, met specifieke behoeftes en verlangens, met eigen voorkeuren en keuzes, met ieders eigen lessen te leren hier op Aarde…ik probeer vooral trouw te zijn aan mijzelf, aan mijn eigen innerlijke wijsheid, aan mijn levens-pad en die respecteer ik ook van de ander.

  ik ben ik, jij bent jij, ik + jij = wij, en wij zijn de mensheid ♥

  happy 2022

  happy 2022

  Ik wil graag afsluiten met een wens voor 2022…Op 8 januari 2022 bestaat mijn praktijk 12 1/2 jaar en daar ben ik nu al best trots op. Het voelt zo fijn dat ik gaande-weg mijn leven steeds keuzes heb gemaakt en heb bijgesteld op een pad met ‘zijn’ en doen, steeds beter in balans, met activiteiten die me intens blij en gelukkig doen voelen…Dat wens ik ieder van ons toe, veel gezondheid en de innerlijke wijsheid te ontwikkelen, en te leren vertrouwen op het VOELEN, daar heeft, zoals ik het ervaar, de mensheid behoefte aan: leren VOELEN wat klopt voor mij? en van daaruit kiezen en je verantwoordelijkheid dragen èn nemen voor jeZelf. Heb het fijn…

  TIP: GUN jezelf eens een kaars-meditatie, een eeuwenoude traditie uit India, ze noemen deze techniek de Tratak Meditatie. Het helpt je meer verbinding met jezelf te voelen, je te kunnen verbinden met het Licht, los te laten en het geeft je energie. Het enige wat je nodig hebt is een kaars die je op ongeveer 50-100 cm van je afzet. Wil je graag een beschrijving stuur mij even een berichtje: coach@coachingstap.nl

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar