• De deur gaat even toe…juli 2020

  De deur gaat even toe…Juli 2020

  Nu…

  Na een ‘raar’ (school) jaar, gaat mijn deur even toe…Het is echt ‘anders’ verlopen dit jaar, met een soort van s t i l staan in de maanden maart-april en mei, een niet verwachte r u s t-periode die mij op zich  niks vervelends heeft gebracht. Wat het mij wel heeft gebracht is een diepe bevestiging van mijn gevoel, dat ik al langer heb, dat we als collectief niet goed genoeg voor onszelf en ook niet bewust genoeg voor Moeder Aarde zorgen. Het was misschien nodig dat we samen eens tot ‘stilstand’ werden gedwongen om wat meer naar binnen te gaan en te voelen hoe we er NU bij staan. De rustige periode heeft mij goed gedaan en voel nog scherper mijn ‘missie’ en wat ik hier te doen heb.

  ik ben ik 2020

  In juni kon ik samen met de kinderen gelukkig weer de IK-ben-IK training oppakken, iets wat als extra fijn is ervaren omdat het voor kinderen in de afgelopen maanden niet niks is geweest. Thuis werkende papa’s en mama’s, spelen met anderen wel/niet, wat kies ik wel wat niet…al met al voor iedereen een situatie waar je bewuster persoonlijk verantwoordelijkheid nam voor wat jij zelf belangrijk en nodig vond tijdens Corona-tijd. Met mooie eindgesprekken is de IK-ben-IK training afgerond en we gaan die samen verankeren in september met een afrondende Cirkel bij http://www.natuurlijkeflow.nl

  Wat mij het meest is tegengevallen en wat ik echt moeilijk vond was het ‘afstand’ houden. Ik houd van lichamelijke aanraking, in Nepal heb ik daar al veel over mogen leren bij de monniken en dat er zeker meer manieren zijn om ècht contact met de ander te voelen en ervaren, toch voel ik het als een extra waarde en ik mis het gewoon als het niet kan en mag…huidhonger…Gelukkig spraken wij in onze kleinere gezinskring af dat het voor ons, na 1 Juni weer wel kon.

  Jin-Licht

  Het fijne was dat ik net in deze periode een Licht-module opleiding startte bij Mariette Eikelenboom van http://www.lichtfladderaars.com  Ik heb daar weer erg veel mogen leren over de energie van Licht. Over het bewust SAMEN verbinden, en dat is naar mijn idee precies wat de wereld nu nodig heeft. Als je in je Leven leert om vrede te hebben met jezelf, ben je op je mooist voor de wereld, vanuit Licht, Liefde en Vrede…Het voelt ook enorm verbindend te weten dat je daar echt niet alleen voor staat en dat ieder op zijn eigen, unieke manier hier vorm aan mag geven.

  jouw unieke pad

  jouw unieke pad

  Volwassenen kozen er bij mij even ook niet voor om ‘live’ te willen afspreken, ik heb wel een aantal gesprekken on-line gedaan, gelukkig heb ik die ‘rode draad’ in de processen weer samen met hen op kunnen pakken na 1 juni. Hoe fijn was het dat ik weer op locatie, lekker buiten gesprekken met mensen mocht hebben. In elkaars nabijheid…Vele, bijzondere stappen werden gezet, het is er tijd voor…

   

  reizende boeken

  De laatste maanden is het ook regelmatig voorgekomen dat mijn ‘boeken zijn gaan reizen’. Dit vind ik zo mooi…want het is veel kansrijker dat de passende woorden bij iemand ‘aankomen’ als je iets leest dan wanneer het boek in mijn boekenkast blijft staan. Daar volgen vaak ook weer mooie, aanvullende gesprekken uit die mensen stapjes verder helpen. Mooie reis, met die boeken…vooral over hoogsensiviteit en de keuzes die je kunnen bezig houden over het Leven…

   

  De laatste maanden ben ik nog met 2 bijzondere ‘projecten’ bezig geweest. Een is het interviewen van mijn 84 jaar jonge moeder. Het is heel erg genieten als we samen over haar verleden en dus geschiedenis praten, en ik hoor nog zoveel nieuwe dingen…ik ben blij dat ik hiermee nog een poos bezig ben en het mijn beeld over het leven van mijn moeder nog meer mag gaan begrijpen. Het tweede project was het timmeren van een houten kist, om de beender-overblijfselen van mijn vader (die in 1994 gestorven is) te laten cremeren. Dit laatste project heb ik samen mogen doen met mijn jongste broer Rob en mijn zoon Jelle, bij hem thuis. Niet zomaar…hij heeft fijn gereedschap en ja, het is wel zo als je goed gereedschap hebt is het bijna het halve werk…Het was erg bijzonder om dit samen te doen, we hebben verhalen gedeeld en het mooie is dat wij alledrie zo’n verschillende ‘delen’ van mijn vader hebben gezien in die tijd, dit samen te delen en samen te brengen heeft ons een ‘completer’ beeld gegeven dan we van tevoren hadden. We hebben ondertussen af en toe geluisterd naar het lied van Venice: ♥Familytree…https://youtu.be/3jxtHJ0K73U

  family-tree

  Branches in the wind, still standing here together, one more storm to weather, we’ll get through it yet. So we’re gathered here, holding on to each other, to let go of another ons we won’t forget, now we say goodbye, to one of our own. We may be lonely but we’re not alone. Though the leaves will fall, and the tears will flow…May it always comfort us to know, the family-tree will always grow…

   

  Net voordat ik mij deur toe doe, heb ik het geluk gehad een dagworkshop te kunnen volgen bij: http://www.natuurlijkzijn.nl

  Sjamanen-drum

  Ik wilde al heel lang een Sjamanen-drum maken en nu was het moment daar. Ik heb er een dagboekje over bijgehouden hoe en welke stappen ik daarin bewust heb willen zetten. Een ervan was dat ik in de 13 vlakjes van het Cederhout, bewust mijn ‘voor’ouders heb willen eren en ik bewust dankbaar wil zijn voor alles wat zij al voor mij geheeld hebben…Door deze stappen zo bewust te benoemen voor mijzelf, is mijn drum ook ‘ingewijd’ met kracht vanuit mijn Lijn en dat hoor je terug in de klank…

   

  Het werd een bijzondere dag met veel Liefde en Aandacht gegeven, ik was een week eerder al op reis gegaan om het leer uit te zoeken, omdat ik daar dan aan wil voelen en ruiken en wilde horen hoe het klonk. Het werd een Aziatische geit. Ik ga mezelf ook verdiepen in de extra mogelijkheden om de drum tijdens de sessies (ook in de natuur) te kunnen inzetten. Trilling is energie, en dat maakt dat er deeltjes in je lijf mogen trillen en loskomen…en dat gaat bij deze drum zeker gebeuren, zo diep en warm van klank, ik voel me er heel gelukkig bij!

  ontmoeten en verbondenheid

  De laatste STAP-activiteit voor nu was de Ouder-Kindcirkel in Son en Breugel bij @Natuurlijkeflow. Ik mocht daar een stuk zingen, mijn STEM laten horen…de woorden ontstonden als vanzelf…met gitaarbegeleiding. Dit was de tweede keer en zo enorm kloppend om te mogen doen. Ik voel aan al mijn vezels dat het tijd is dat we ruimte maken voor een veel meer SAMEN optrekken, ieder van ons heeft zoveel moois te geven…dat samen verbinden zal ons naar een hogere frequentie leiden, een proces van 3D naar 5 D, waar ik veel mee heb omdat het helemaal past bij mijn idee dat we op weg zijn naar een nieuwe wereld. Op FB is de hele maand Juli een pagina beschikbaar waar je elke dag inspirerende mensen kunt zien en horen over waar de FOCUS mag liggen op waar we naartoe willen gaan met elkaar. De 5e dimensie…samen bewegen naar een wereld van harmonie, de 5e dimensie van liefde en compassie 

  En dan mag nu mijn ‘werk’- deur even toe… Wat heb ik weer veel mooie ontmoetingen mogen hebben dit 11e coach-jaar, misschien juist wel door Corona..heel intense, hele verbindende en warme momenten. Momenten van geven en ontvangen…Iedereen een hele fijne rustige ZOMER gewenst, ik ga lekker uitrusten, samen met mijn lief! de wens voor jou rust ook lekker uit vanuit liefdevolle verbinding met de mensen om je heen die je lief zijn…tot later!

  Misschien wil je tot slot in je hangmatje of op een fijn plekje voor jou nog ff luisteren naar een piano-werkje van mij ♥ wat ontstond op 10 juli… https://youtu.be/Dys4hZOP6mI

   

   

   

   

   

   

   

   

2 Responsesso far.

 1. Rene schreef:

  Wat een mooie afsluiting Annemie. Ik wens jou een fijne vakantie toe en tot later, met mijn groetjes, Rene.

  • Annemie schreef:

   ja…dank je wel lieve Rene. In een jaar gebeurt er toch elke keer weer zo veel hè, bij jou ook steeds, al die erbarmelijke verhalen uit jouw Nepal blijven me verontrusten al gebeurt er natuurlijk ook erg veel goeds, maar nu met Corona…toch anders! Voel me hier in mijn omgeving heel dankbaar hoor om nog steeds ‘in bedrijf’ te kunnen zijn met mijn lijf en leden en alles wat ik in me heb…Jouw boek heb ik met heel veel liefde gelezen afgelopen maanden…man, wat heb ik nog een extra waardering voor jou gekregen, vooral al die verhalen uit je jeugd…respect!!! Waar jij nu ook bent, geniet van je dagen! liefs en groetjes, Annemie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar