IK-ben-IK training ©

in ontwikkeling...

in ontwikkeling…

De IK-ben-IK training gaat over sociaal emotioneel leren. Ik heb er bewust voor gekozen om deze training te ontwikkelen voor álle kinderen (8-13 jaar) die graag zichzelf beter willen leren kennen, en daardoor beter leren voelen WIE ze zijn, WAT ze doen en HOE ze zich sociaal bewegen, en wat ze daarin (nog) graag willen leren. Alle kinderen (en in het bijzonder hoog-sensitieve/gevoelige kinderen) zijn welkom bij deze training. Ik maak bewust gebruik maak van ‘leren van en met elkaar’, in een kleine en veilige setting vanuit de vraag:  Hoe kom ik als kind tot bewust-ZIJN en voel ik dat ik gewoon goed ben zoals ik BEN..

DOEL van deze training is: -kinderen durven zichzelf te zijn, -kinderen durven (en leren) hun gevoelens onder woorden te brengen, -kinderen leren zich vanuit AANDACHT betrokken te voelen met elkaar, -kinderen leren zich veilig te voelen, weten wat daarvoor nodig is en zorgen zodanig goed voor zichzelf dat ze dat leren creëren. Daardoor ontstaat er meer zelfvertrouwen!

Tijdens deze training wordt het sociaal-emotioneel-leren bewust gemaakt, besproken en samen geoefend. Dit sociaal emotioneel leren is een levenslang ontwikkelingsproces. Tijdens de training leren de kinderen een aantal fundamentele levensvaardigheden. Om onze gedachtes en gevoelens op een respectvolle manier te leren delen werken we regelmatig vanuit het ‘circle-time’ principe. Kernwoorden van deze training zijn: AANDACHT-rust-ruimte-respect en regelmaat vanuit RESPECT voor je eigen natuur.

De thema’s die we tijdens deze reis aandoen zijn: WIE ben ik? persoonlijke WENS, centrum van rust en centrum van kracht, mindful oefenen, ademhaling, stevig staan, ontspanning, ik en mijn emoties (h)erkennen, meisjes en jongens, grenzen aangeven en bewaken, hoe maak en houd ik vriendschappen?, Zelfliefde en waardering geven en ontvangen, feedback geven en ontvangen,  samenwerken, wat is daarvoor nodig? afscheid nemen.

AL deze thema’s kunnen pas effectief inwerken en geoefend worden als het kind ook écht ZELF wil deelnemen. Daarom is er vooraf een gedegen intake-gesprek. In verbinding met hoofd-hart zullen alle kinderen een s t a p maken richting hun doel, juist omdat het aanbod PASSEND is en ze elke sessie coachend begeleid worden en ieder met een eigen persoonlijke reflectie-vraag naar huis gaan…

Meer weten?  dat kan! neem even contact met mij op voor een uitgebreidere folder van de IK-ben-IK training en de mogelijke trainingsdata voor het nieuwe schooljaar. mail: coach@coachingstap.nl  of bel/app mij 06-12149721

Je kunt een interview over de training beluisteren met mooie sfeerbeelden erbij op:https://youtu.be/LhSMZTNMNVw

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar