• Terugblikken en voor-voelen…

  de cirkel rond

  Er is weer bijna een cirkel rond…een cirkel van 365 dagen in 2020…Corona…een jaar van collectief stilstaan, bezinning, keuzes maken, donkere stukken aankijken, aanvaarden, loslaten, afronden en weer opnieuw mogen beginnen!

  Zo gaat het met de seizoenen, en dus met mij als persoon ook, want ik voel mij niet afgescheiden van de ander en voel me VOL-ledig deel van de Natuur om mij heen.

  Afgelopen jaar, en ondanks alle keuzes die ‘over mij heen’ gemaakt zijn, heb ik vooral keuzes gemaakt waar ik zelf heel erg blij van werd en die dicht bij me hoorden omdat ik echt trouw wil blijven aan mij hart. Dat betekende: genieten van de s t i l t e die nodig was om echt te zien en horen wat er aan de hand was, creatief zijn en nieuwe uitingen laten ontstaan, ik had heel kort geen coach-gesprekken, maar daarna toch gewoon weer een ‘er willen zijn’ voor de ander als die tijdelijk op Levens-reis een kritische vriend nodig had en heeft. Ik ben me meer en meer bewust geworden dat die omgeslagen arm, dat luisterend oor, en verbinding vanuit het hart, hel(p)end is. Juist NU, in dit onzekere en bizarre, jaar 2020

  Ik voel me alles bij elkaar genomen, vooral dankbaar…dankbaar voor alles wat ik dit jaar weer heb mogen beLeven en belichamen. Het meest nieuw was voor mij was niet de deelname in de ritueel cirkels, wèl mijn muzikale bijdrage daaraan, bij Natuurlijke flow http://www.natuurlijkeflow.nl Wat heb ik daar intens van genoten. Het heeft steeds zo kloppend en verbindend gevoeld met degenen die er waren. Rondom de thema’s: water-vuur en Aarde kwamen er woorden en klanken tot mij die ik ook nog eens mocht laten horen tijdens deze cirkels. Het raakte mij diep, de kinderen, de ouders en dan voelt verbondenheid zoooo EEN, ik voel me dan erg nederig, tegelijkertijd krachtig en zielsgelukkig. Voel me diep verbonden met deze manier van samen-ZIJN. Het is verbinden op een diepe laag, ‘voorbij de woorden’ en die manier die voedt mij intens…https://www.youtube.com/channel/UCvd6xhP67Stzuhf-X163vAA/videos

  Sjamanen-drum

  Ik maakte dit jaar ook mijn Sjamanen-drum, heel bewust maakte ik die stap voor stap, diep voelend in kwetsbaarheid en meenemend in het proces de levens van mijn vader, mijn opa’s en oma’s en voorouders. Mensen die mij voorgeleefd hebben om lef te tonen, te leren leven vanuit liefde ipv angst, te vertrouwen, te vallen en weer op te staan, de moed leerden hebben zich uit te spreken, zich te ontdoen en bevrijden van ‘oude pijn’…confronterend om te (door)voelen en bevrijdend…heb nu al veel samen gewerkt met de drum, ga het in mijn sessies ook meer doen en het voelt zooo heerlijk samen ‘op reis’ te zijn!

  Licht-modules en Voellanders

  Naast de Licht-modules die ik dit jaar volgde bij de Lichtfladderaars, (school van Licht) heb ik nog net voor het einde van dit jaar de module: Voellanders afgerond. Deze intens mooie inzichten zet ik regelmatig in bij de coach-begeleiding van jonge kinderen die naar mijn praktijk komen. Het is erg helpend nu ik mbv systemisch werk en met kleine (gezins)poppetjes nog beter in beeld kan laten zien wat er energetisch gebeurd als je hoogsensitief bent.

  Er zijn zoveel ‘wijze’ kinderen in deze Nieuwe Tijd, waar ik me zelf als een ‘voorloper’ van voel, en om deze natuurlijke wijsheid in deze bijzondere Tijd zo helder in afstemming vanuit deze kinderen te mogen verbinden met hun ouders, geeft mij veel voldoening en mag dan veel gelukkige zielen bij elkaar brengen. Echt elkaar willen begrijpen gaat namelijk ‘voorbij de woorden’ en wordt laagje voor laagje helderder…als we maar blijven openstaan vanuit onze eigen zijn, onze bron,  in verbinding- blijvend met de ander. Kinderen wezen mij in het verleden en nu nog steeds de weg… Naast deze extra kennis heb ik in december ook mijn Reiki II behaald bij een ontzettend fijne en voor mij zorg-zame Reiki-master Jolanda, voelt erg kloppend nog meer mijn energie te mogen inzetten. http://www.jolandamanders.nl

  Ook mijn ‘wijze’ klein-kinderen doen mij rijk voelen…dat maakt weer een andere cirkel rond. Dit jaar mocht ik nl in september opnieuw Oma worden van ons 4e kleinkind, een meisje Evie. Het geluk en liefde wat kinderen in een familie in beweging zetten en openen is onvoorstelbaar…zo onvoorwaardelijk in hun liefde als ze zijn, zo teder en verbindend worden de lijnen voelbaar van de familieleden. Dankbaar dit cadeau te mogen ontvangen!! Ook van hen leer ik nog steeds…

  Terugkeer van het Licht

  Zelf heb ik in december een 31-dagen Dankbaarheids-cyclus gedaan elke dag een kaarsje aan…en ‘naar binnen toe’ met thema’s en de paadjes van mijn eigen bos lekker diep onderzoeken. Het is heel mooi en voelt verbindend om dit met mensen samen te doen, te delen en op weg te gaan naar Het Licht…Dit proces heb ik uit laten komen in een ritueel met onze klein-kinderen. Ik schreef een eigen verhaal rondom Winterwende-Terugkeer van het Licht- Kerstmis. We maakten samen met Kerst alle kaarsjes aan, en samen met de dieren, en ons bewust van de elementen Aarde-Water-Vuur en Lucht gingen alle lichtjes aan en  werd de mooie dikke kaars in het midden door de twee oudsten uitgeblazen…ben er nog ontroerd-stil van…zo’n mooi moment!

  dag voor dag groeien…

  Wat er bij mij zelf vooral nog steeds groeide in 2020 en ontwikkelde was het Lef om mezelf te laten horen, in de cirkels, mijn stem (ook in de opnames van Lobke en het Lichtje) die ik in Corona-tijd heb opgenomen, is toegenomen. Het voelt daarom ook heel kloppend om vanaf 11-11-2020 mijn intuïtieve piano-muziek en natuur-klanken te willen delen met de mensen die dat willen ondergaan (zie nieuw kopje op de website)…Ik vind het spannend en toch voelt het zo dat het nu de bedoeling is om een aantal van mijn talenten te laten samen-komen in dit aanbod. Een Klank-Lichtcirkel als een soort onderdompeling in muzikale klanken…Mijn lief is de eerste die het mag gaan ervaren. Ik heb aan 10 mensen een uitnodigings-kaart gegeven om het te komen proberen, ik vraag ze feedback over wat er misschien anders mag, en ik hoop dat ze vooral genieten en zich tijdens de cirkel zo kunnen ontspannen en genieten dat ze ’thuiskomen bij zichZelf’…

  2020…

  En nu de laatste dag van 2020… wat was je wervelend… we mogen een nieuw verhaal gaan schrijven, we mogen het oude laten gaan en in alles VERTROUWEN op onze nieuwe Tijd..in s t r o m i n g…

  Ik voel me heel dankbaar over het verhaal van 2020. Ik heb in mijn familie en nabijheid wel mensen verloren net als andere jaren, ik heb ook mogen zien dat er rondom mij hele creatieve plannen zijn gemaakt en mensen heel nabij gevoeld die erg hebben geworsteld en krachtige keuzes gemaakt hebben voor zichzelf! Ik heb mogen zien, horen en ruiken en proeven aan heel veel moois wat het Leven ons te bieden heeft, ik heb zoveel mooie lichtjes mogen vouwen samen met mijn zus en Maria voor Nepal http://www.littleglownepal.wordpress.com , ik heb zoveel mooie kinderen en volwassenen mogen ontmoeten en begeleiden met hun innerlijk proces, de ik-ben-ik trainingen en geluksmiddagen en weer veel mogen leren en veel willen lezen en daar wil ik alleen maar diep dankbaar voor zijn…

  een s t r o m e n d 2021

  Wat wens ik mijzelf en iedereen toe in ons nieuwe verhaal…ik wil ons uitnodigen om nog dieper te her-inneren dat we Natuur zijn, met elkaar verbonden in eenheid. Dat we de natuur ook als spiegel durven te nemen voor ons innerlijke ZIJN. Alle weggetjes van bewust-ZIJN zitten namelijk altijd vol verassingen, wijsheid en erg pure schoonheid. Ik voel en beleef ze buiten vaak als ik met mijzelf aan het wandelen ben, ik deel deze inzichten en soms beelden ook graag zodat meer mensen dan ikzelf, het kunnen aanschouwen.

  Kijk met net zoveel v e r w o n d e r i n g naar alles wat je tegenkomt in je innerlijke systeem dan dat je opmerkt van dat wat je in je uiterlijke landschap waarneemt zoals een eik, een vlinder of dauwdruppeltjes (daar houd ik zelf zo enorm van…) of manieren van mensen die andere keuzes maken dan jij zelf… die mooie paadjes buiten in de Natuur bevinden zich nl ook IN jou, open ruimtes, mos, harde stukken, zachte stukken, modder, stroming, water…De Natuur-Jouw Natuur-Onze Natuur en wat zou het fijn zijn, en dat wens ik iedereen en ook mezelf toe, blijf ‘in beweging’ blijf wandelen…blijf gezond van lichaam èn geest; wandel met je eigen systeem in het uiterlijke systeem, wissel uit, vol nieuwsgierigheid, blijf open vanuit een diepe en liefdevolle verbinding in Licht…Ik wandel graag met je mee!!!  Een mooi en vooral stromend 2021… Liefs, Namasté Annemie ♥

   

   

   

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar