• Walk with me…

  ochtendnevel Ardennen

  ochtendnevel Ardennen

  Oktober…met een herfst in volle gang, in het seizoen buiten in de natuur en in mijn innerlijk seizoen. Voel me zo dankbaar in dit seizoen van oogsten te zijn aangekomen dat ik dankbaar de vruchten pluk en ervan geniet.

  Deze maand kreeg ik van mijn zoon Jelle een mail door met een bijzonder mooie inhoud, ik heb degene (Tibor Olgers) die hem stuurde gemaild met de vraag het te mogen delen en dat vond hij alleen maar fijn. Je kunt er ècht je voordeel mee doen vandaar dat ik het wil delen.

  De ‘Zeilmethode’: hoe om te gaan met tegenslag (en het leven in het algemeen)

  Ik ontving gisteren om half twaalf ’s avonds een mailtje waar ik een beetje van moest huilen.

  Kon gelukkig ook, want Lisa zit in Berlijn voor Europa’s grootste salsa festival.

  Wanneer blijkt dat alles waar je zo hard voor werkt, ook “werkt”…
  Dat je wereld klopt…

  Dat gevoel is bevrijdend en bekrachtigend tegelijkertijd.

  Het was een mailtje van de man die eergisteren tijdens mijn event ging staan.
  Die met zijn eerlijkheid het niveau van de dag direct flink omhoog krikte.

  Ik had eerst gevraagd wie er allemaal gelukkig was.
  Genoeg handen omhoog.

  Makkelijk.

  Vervolgens vroeg ik aan het publiek wie er ongelukkig was.

  Hij ging staan.

  Moeilijk.

  Tussen 100 vreemden. En deed zijn verhaal.

  In de afgelopen twee jaar meer shit op z’n bordje gekregen dan je iemand in een mensenleven gunt.

  Last van verdriet.
  Last van schuld.

  Ben je ook wel eens gelukkig? -vroeg ik.

  “Als ik zeil.” zei hij resoluut en met een grote grijns op zijn gezicht.

  “Dan ben ik vrij.”

  Vrij waarvan?

  “Vrij van verplichtingen.
  Ik kan gaan waar ik heen wil.
  En ik speel met de elementen.”

  Klinkt gaaf, zei ik. Vooral dat spelen met de elementen.

  Kun je ons daar wat meer over leren?

  “Nou als de wind bijvoorbeeld niet meewerkt, verleg ik mijn koers.
  Een omweg, maar dan kom je alsnog waar je wilt zijn.”

  Wat is daarvoor belangrijk, vroeg ik?

  “Regelmatig checken of je nog op koers ligt.
  Bijsturen indien nodig.”

  Oké, duidelijk.

  En wat doe je als er écht een zware storm is?

  “Zeilen naar beneden en wachten.”

  Waarop?

  “Tot de storm voorbij is.”

  En dan?

  “Positie bepalen, koers bepalen en gáán.”

  Hij moest grinniken toen hij zichzelf hoorde.
  Omdat hij er op dat moment achter kwam dat hij alle antwoorden al had.

  Om 23:30 stuurde hij me dat mailtje dat me zo raakte.

  Hij had zijn positie helder.
  Hij had koers bepaald.

  En hij was in beweging gekomen.

  Onderweg.
  En tegelijk al op de juiste bestemming.

  M. dank voor je wijsheid en moed.
  Wij hebben daar allemaal wat van mee kunnen nemen.

  -Tibor
  (ik mocht deze mail plaatsen in mijn blog van Tibor, want delen is mooi! dank je wel Tibor)  http://www.tibor.nl

  geluk Herfst

  geluk Herfst

  In mijn praktijk loopt de IK-ben-IK training fijn en leren de kinderen en ik weer veel van elkaar. De seizoens-GELUK middag heeft ook plaatsgevonden en het is heerlijk om te ervaren dat kinderen zelf zo goed voelen en kunnen kiezen wat hen die middag gelukkig maakt…en niks doen is ook een optie! Er is een mooi brandend vuur gemaakt en aangehouden, we hebben warme chocolademelk gedronken bij het vuur en er zijn Natuurmandala’s gemaakt in gips en ‘blije keien’. Dat is een heel bijzonder initiatief bedacht door een jongen van (toen 10 jaar) nu 15 jaar oud uit Brazilië. Je kunt er meer over lezen op: https://www.happinez.nl/bewust-ouderschap/zo-maak-je-blije-keien-met-je-kinderen/

  Ter opening en sluiting spreken we altijd onze aangeleerde Namasté uit naar elkaar. We hebben ruimte genomen om een mooie meditatie te ervaren, buiten op een matje, omhuld door een warm dekentje, tussen de afgevallen herfst-bladeren in de wind, hoe bijzonder was dat…

  walk with me…

  Deze maand heb ik mooie nieuwe volwassenen-trajecten mogen opstarten. Jong volwassenen met twijfel over studie en de levensvraag WIE ben ik? en WAT WIL ik eigenlijk? Verder een aantal mensen die bij een woningcoöperatie werken die graag beter wilden leren omgaan met feedback geven èn ontvangen. Allen vragen aan mij of ik een tijdje met hen mee wil lopen…Walk with me…Hoe passend voelt het dan voor mij om op het einde van deze maand naar deze documentaire te gaan. De levenswijsheid en manier van handelen en wandelen in stilte door Thich Nhat Hahn is voor mij altijd een diepe inspiratiebron. Fantastisch hoe men deze levens-manier heeft weten vast te leggen in deze bijzondere film. Een aanrader!

   

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar