• December to remember…

  licht...

  Licht…

  Lichtjes, twinkeltjes, sprankelingen…wat houd ik ervan! December is daarom voor mij echt de maand om hier heel veel van te genieten altijd. Zo wordt het als vanzelf een December to remember…

  Heb het ‘little glow’-lichtje dit jaar ook weer volop laten schijnen op het jaarlijkse Kerstmarktje bij Jantje en heb veel bestellingen gekregen omdat mensen ‘een lichtje’ wilde geven aan anderen die het NU nodig hadden… Het geeft me altijd een heel dankbaar gevoel als ik zo’n lichtje, vanuit een bepaalde intentie mag maken, en er dan een lichtje op een goede plek mag uitkomen! Dit jaar had Judith van de Rijt (van JUUD’s Foederer) aangeboden dat er in haar prachtige kunstenaarszaak ook ‘littleglows’ mochten staan voor de verkoop! Ik heb een klein rekje mogen plaatsen en daar zijn ook een paar mooie bestellingen uit voortgekomen. Zowel lichtjes als ‘slingertjes’… Dank je wel Juud voor jouw meedenken, neem een kijkje op haar site: http://www.juudsfoederer.nl Dank je wel dus allemaal voor al jullie bestellingen !!!  Vind je het leuk om er nog wat meer over te lezen dat kan op: http://www.littleglownepal.wordpress.com

  Mijn twee kleinkinderen hebben ook al duidelijk gemaakt aan mij afgelopen jaar dat ze van ’twinkelingen’ houden, telkens als ze even wat minder in hun vel zaten en ik ze lichtjes van dichtbij liet zien, kwamen ze weer in hun rustigere veld en voelde ik de ontspanning van ‘het is goed zo’…verwondering, onbevangenheid…

  In de maand december ben ik zelf altijd heel bewust bezig met de terugkeer van het Licht. Met een mooi groepje mensen konden we daar tijdens de Spirit-wandeling op 23 december ook intens aandacht aan geven. Het werd een heel bewust moment van ’terugblikken’ op afgelopen jaar met thema’s zoals: wat bracht 2018 mij? hoe wil ik mijZELF belonen komende winter? en welke intentie heb ik voor 2019? Ik had voor alle deelnemers een prachtige kaart om de komende tijd nog wat extra bewust dankbaar te kunnen blijven van het terugkerende Licht.

  licht

  licht

  Ik heb namelijk een maand geleden zo’n prachtig boek aangeschaft en deze kaarten zijn hetzelfde als de kaft van het boek: LICHT, geschreven door Monique van der Zanden van: http://www.lichtvertelling.nl

  Licht is een vertelling over de essentie van ons mens-zijn: in heldere beelden wordt verhaald dat wij alleen maar werkelijk kunnen leven als we de verbinding zoeken met onszelf en al het andere -van hart tot hart-

   

   

  sprankel...

  sprankel…

  Onze kleinkinderen zijn daarom verwend met de feestdagen met een prentenboek dat hier een afgeleide van is, SPRANKEL…de cirkel van het leven. Jij bent ook een sprankeltje, en alle sprankeltjes horen bij elkaar, of ze nu boom, een dier of een mens zijn. Ieder sprankeltje telt mee! Allemaal samen mogen we de aarde een beetje mooier en fijner maken…

  Zonder jou is de wereld niet compleet…

   

  Verder heb ik deze maand ook een paar wandel-trajecten af mogen sluiten met dappere en bijzonder mooie mensen. Zelf kunnen ze weer verder met nieuw opgedane ervaringen, keuzes, inzichten, en elke keer besef ik me dat ik me ook zielsblij voel dat ik daarin een stukje heb mogen mee-lopen, stap-voor-stap…

  warmte…

  De Geluk-middag met kinderen die de ik-ben-ik training hebben gevolgd of HSP-kinderen die nu bij mij in begeleiding zijn was warm, met een vuurtje weer, delen van verhalen, en uitspreken dat wij allemaal ‘een STER’ zijn…hoe laat jij jeZELF in 2019 stralen???

  Ik mocht ook een aantal echt inspirerende ervaringen opdoen deze maand. In de Cacao-fabriek op 9 december een hele aangrijpende documentaire-film  gezien over Rwanda. Gefilmd door Robert van den Broek en zijn zoon Simon, Mukomeze: Empower her. De (na een poos kans-rijke) beelden maakten echt veel indruk op mij, het ging over Rwandese vrouwen die seksueel misbruikt werden tijdens de genocide van 1994. Om stil van te worden…http://www.mukomeze.nl

  Ik wilde mezelf ook belonen voor datgene wat afgelopen seizoen door ‘mijn zijn’ mocht ontvouwen, daarom ben ik naar een verbindende yoga-sessie geweest van Basic Flow, met 25 mensen tegelijk, heb ik mijn gezicht laten verwennen, ben ik met mijn moeder naar een Kerstzang-avond geweest, ben ik gaan pianospelen in ‘de Pastorie’ bij dementerende mensen, had ik afscheid van een collega-directeur op de Driehoek, heb ik heerlijk gewandeld op de Strabrechtse Heide en heb ik heerlijk genoten van ons gezin, de kinderen en klein-kinderen tijdens ons Sinter-Kerstmoment…en als laatste beloon-moment ging ik 28 december naar Roermond. In een prachtig mooie kapel werd een liggend LICHT-c0ncert gegeven door Roger Spees en Marieke van der Leijé. ik installeerde me heerlijk op mijn matje, met kussentje en dekentje omarmd, heb ik het jaar onder het genot van diep-rakende klanken, laten passeren, laten binnenstromen en laten landen…diep ontroerd en d a n k b a a r voor alles wat ik weer heb mogen beLEVEN in 2018!

  wat heb jij nodig?

  en nu…op een natuurlijke manier wandelend het jaar 2018 uit en het jaar 2019 in, daar hoeven we helemaal niks voor te doen, het gaat vanzelf. Zoals er zoveel vanzelf gaat…ook het groeien en ontwikkelen…Je daar aan ‘overgeven’ vraagt veel van ons…en het mag gewoon in ieders eigen tempo! Ik heb in ieder geval ‘anderen’ nodig, die mij ZIEN, die mij horen en mij spiegelen, want dat kan ik niet zelf..zo ontmoet ik, zo bots ik, zo val ik, zo sta ik weer op, zo leer ik, zo laat ik los, zo heb ik lief, zo speel ik, zo krijg ik ruimte, zo deel ik, dat heb ik nodig om te kunnen zeggen: zo groei en zo LEEF ik… 

  2019

  En dat mogen we elke dag opnieuw een beetje meer leren, want het is niet erg als je iets ‘nog’ niet zo goed kan!! Op een goede manier ‘je hart volgen’ wens ik iedereen toe in 2019,

  Waarvan ga jij stralen?? en vooral: wat heb jij nodig om het fijn te hebben? Laten we daar samen in 2019 op afstemmen met elkaar…

   

   

   

   

   

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar