• De kop 2017 is ‘eraf’

  experiment

  experiment

  En zoals dat gaat vliegt de tijd…en is januari alweer voorbij. Voor mij lijkt het bij momenten steeds sneller te gaan, de opeenvolging van de uren, dagen,weken en maanden…alhoewel ik juist voel dat ik ze veel bewuster ‘leef’ en dat doet me goed! Heb daar nog eens bewust naar gekeken en voor mij betekent het dat ik mezelf toesta aan bepaalde dingen voor mijzelf ook echt meer AANDACHT en TIJD te geven, dus prop ik minder dingen in een dag of week en heeft de kwaliteit van de dingen die ik onderneem en zinvolheid meer ruimte gekregen hierdoor. Ik kan er zeker iets mee…langzaam schuif ik me verder door naar de volgende maand. Minder geplande zaken, minder doelgericht, imperfect onderweg mogen blijven van mezelf, en zeker meer ontvouwend, wat zich aandient mag er zijn… Zo heb ik in januari veel getekend en geschilderd voor mezelf en vele kilometers gefietst en gewandeld, met mezelf èn met coachees. Op een gegeven moment, bij terugkomst thuis, vatte het idee vlam om door de ijsschijf die op de kippenwaterbak lag, foto’s te maken. Ik ben er helemaal door geraakt wat een prachtige nieuwe beelden er ontstonden, en dat ontstaat dan volgens mij omdat er geen doel is, het IS er gewoon ineens. Blij van! Ter inspiratie voor mezelf ben ik deze maand naar de boekpresentatie geweest over het boek: LiefdesROEP door Hannah Cuppen. Bijzonder om te voelen dat er zoveel hartverwarmende mensen bij elkaar kwamen in het Parktheater in Eindhoven. Giel Pastoor (directeur, maar hij noemt zich Beweegstrateeg) had voor mij het meest rakende verhaal: van een ‘maakbare’ naar een ‘raakbare’ samenleving!

  Naast de trajecten die lopen, zowel buiten in de natuur als binnen gaat de IK-ben-IK training erg prettig. Zo mooi om te zien dat ‘vreemde’ kinderen elkaar zo gaan ZIEN met nieuwe ogen en elkaar bevestigen en erkennen in ‘je bent goed zoals je bent’. Er worden mooie stappen gemaakt door deze (hoog)gevoelige kinderen met hun ouders. Allemaal op weg naar een positiever zelfbeeld, en een vertrouwen in het weten “ik ben goed zoals ik ben”…Deze serie loopt nog door tot eind februari en gaan we samen afronden op ‘praktijk de Weide’ met een follow-up moment.

  Op 23 januari heb ik alle ‘woorden’ vanuit processen, die 2 jaar geleden geschreven zijn door mij en de coachees, op laten gaan in vlammen. Dit ritueel voelt voor mij als heel bijzonder, ik ga er ook altijd bewust even bijzitten om ervan te genieten. Ik ben erg dankbaar betekenisvol te hebben mogen zijn bij de persoonlijke ontwikkeling van (HSP)kinderen en volwassenen. Vaak hebben we veel aan het papier toevertrouwd. Hoe mooi is het om dat weer ‘vrij te geven’…

  Ter afsluiting van de ‘Kapel-tijd’ in het Centrum ben ik daar nog naar een nieuwjaarsborrel geweest. Goed om alle mensen nog eens ècht even te zien en te spreken en te bedanken voor de ruimte die ik daar in heb mogen nemen voor bijna 2 jaar. Een aantal mensen zijn met hun coach-pasjes voor vervolggesprekken voortaan bij mij thuis.

  Thuis blijf ik, als je eens iets bijzonders wil geven als cadeautje van aandacht: zingevingskaarten, bijzondere organische theetjes en little Glows verkopen. Bel me even als je langs wilt komen: 06-12149721

  innerlijke reis

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar