• Smoelenboek ‘live’

  STAP 'ns binnen 1 jaar

  STAP ‘ns binnen 1 jaar

  IMG_0229

  verbinding…

   

   

   

   

   

   

   

  1 jaar STAP ‘ns binnen…vandaar een klein feestje… Het leven is tenslotte een feest waar je wel af en toe zelf de slingers voor moet ophangen!! Vandaar dat ik het idee had om alle coaches die tot nu toe in de Smoelen-map zitten uit te nodigen. Zelf had ik met al deze coaches afgelopen jaar mogen kennis maken en hun levensverhaal mogen horen. Het leek me een mooi idee als alle coaches ook elkaar zouden kunnen ontmoeten en inspireren. Daarvoor zijn we samen naar de Couwenbergh gegaan, precies op de datum dat STAP ‘ns binnen 1 jaar is geworden, nl op dinsdag 29 maart. Om kwart voor 8 begonnen de eersten binnen te druppelen. Ieder schreef eerst een sticker met de naam erop en startte gezellig met een kop koffie of thee met een feest-cakeje.

  Wat hebben al deze coaches/begeleiders gemeen: allen zijn wij behulpzaam bij een (ontwikkelings)proces waarbij de focus ligt op het idee dat de mensen aangeven iets ZELF te willen leren: zelf leiderschap willen kunnen tonen, zelf eigen verantwoordelijkheid willen dragen, zelf het verdriet een plek kunnen geven, zelf het eetpatroon doorzien en handelen hoe dan wel, zelf een leerstructuur onder de knie willen krijgen…

  De eerste ontmoeting was aan een hangtafel waarop ieder een kaarsje had aangestoken bij de eigen naam, rondom het STAP ‘ns binnen-hart in het midden. Ik had vanuit ieders website/smoelenmap informatie 2 oneliners gekozen en die op strookjes uitgewerkt en neergelegd. Na een korte wandeling langs 2 tafels, probeerde ieder de eigen strookjes te herkennen. Iedere coach afzonderlijk, stelde zichzelf voor, mbv die 2 strookjes. soms ook vanuit nog extra informatie over het visitekaartje. De interesse in elkaar en de vragen gingen mooi over en weer! Daarna tijd voor een kopje koffie, thee of water.

  De tweede ronde was in een andere ruimte waar een levens-loop touw in een cirkel lag. Met een meegebracht voorwerp wat veel voor je betekende, hebben we elkaar toevertrouwd wat ons raakt en waarom we het vak doen wat we doen en uitdragen…

  Het was een bijzondere bijeenkomst, vooral ervaren en gedeeld dat we als CoCo (coach-collectief) toch best een mooi en uitgebreid aanbod kunnen verzorgen in Aarle-Rixtel en omgeving. Nieuwe ideetjes en mogelijkheden hebben we op een bierviltje nog gedeeld en de toekomst zal laten zien wat daar van ter uitvoering gaat komen!!!

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar