• April doet wat hij wil…

  natuurspiegel...

  natuurspiegel…

  April doet wat hij wil…een uitdrukking die je vaak hoort in deze maand, meestal omdat het weer dan nog niet zo standvastig is en dagen van frisheid heeft en dagen met een heerlijk warm en zonovergoten gevoel. En ja, bij het weer kunnen we gelukkig geen invloed hebben en dat is maar goed ook want iedereen heeft zo zijn redenen waarom het warm-nat-zonnig of nog fris zou mogen zijn…

  Tijdens deze maand is er weer een prachtige SPIRIT-wandeling LENTE geweest, een bijzonder mooie groep mensen die elkaar heeft ontmoet, in stilte zichzelf heeft ontmoet en de daarbij opkomende gedachtes en gevoelens hebben willen delen met elkaar. Ik ben daar elke keer enorm van onder de indruk, hoe gemakkelijk de natuur ons uitnodigt tot gewoon ‘zijn’ en durven delen met elkaar. Een universele verbinding is dan heel erg voelbaar en dat maakt mij en de groep blij met elkaar!

  Zelf heb ik tijdens een studiedag, naast veel informatie vanuit oude wijsheidtradities, een intense beleving gehad door ‘een labyrint’ te wandelen in België, bij collega coaches van Qlick coaching. Met je thema of vraag word je a.h.w. onnadenkend naar het centrum geleid in een tempo en stappen, of even stilstaan, die je zelf voelt en bepaalt. Hoe verhelderend dit wandelend proces kan zijn voor je ‘innerlijk weten’ zou je het zelf  eens kunnen gaan proberen…een echte aanrader.

  Bij kinderopvang Tok-tokkie was er halverwege de maand een inkoopavond, een ladies night. Samen met Marjan Gringhuis van praktijk Oleander deelde ik een tafel en hebben we een fijne avond gehad met mooie gesprekken en ontmoetingen. In de goodiebags had ik een aantal cadeaubonnen gedaan voor een workshop-ochtend LENTE met een natuurwandeling en schilderen. De deelnemers vonden het gezellig, heel rustgevend en leerzaam!

  De 3e IK-ben-IK training van dit jaar is ook weer bijna ten einde, de laatste start op 18 mei. Vooral erg fijn dat er dit schooljaar 4x een training is geweest met weer een mooie groep kinderen die passende stap-pen hebben gezet in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze kinderen krijgen altijd allemaal de gelegenheid een terug-kom moment te beleven waarin ze hun opgedane ervaringen kunnen toepassen op de Weide van Praktijk de Weide in Helmond. Morgen gaat de deur van STAP ‘ns binnen even toe omdat ik lekker ga genieten van de natuur elders op weg met ons campertje…

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar