• Maart roert zijn staart…

  dauw

  dauw

  Maart roert zijn staart…en dat was dit jaar ook zeker het geval. We hebben als we naar de natuur kijken echt hele koude dagen gehad en een paar Lente-achtige dagen.

  Op de allereerste dag van maart heb ik een online webinar gevolgd van Saskia Klaaysen. In 7 stappen omgaan met jouw hooggevoeligheid. Haar praktijk heet Anahata HSP-training. Ze geeft vaak gratis webinars over bv: jouw innerlijke saboteurs, jouw vat vol creativiteit, onzekerheid en pleasen, onderprikkeling. Ik heb heel veel met de manier zoals Saskia omschrijvingen en voorbeelden kan geven van wat zij in haar praktijk tegenkomt. Ik heb er veel aan. Mocht je nog ooit het plan hebben om over jezelf en dit onderwerp wat meer te weten te komen is zij echt een aanrader. Helder en duidelijk met leuke voorbeelden die je als geen ander meteen herkent! Neem gerust eens een kijkje: http://www.hsptraining.nl

  Verder mocht ik mijn praktijk weer een paar volwassen levens-reizigers begroeten. Dat voelt altijd als een eer als zij, bijna altijd via verhalen van anderen die hier eens waren, op mijn pad komen. Ook een aantal jongeren hebben deze maand met behulp van de S.O.S.-pasjes (de Samen-Op-Stap aanpak) gekozen om een traject met mij te willen aangaan. Ze kopen dan 4 pasjes tegelijk en zetten dat in op het moment dat ze voelen weer behoefte te hebben aan een gesprek. Dat loopt heel erg naar tevredenheid omdat je soms met jeugd minder gemakkelijk een bepaalde structuur in weken kunt vastleggen en zij veel meer uitgaan van ‘als ik het nodig heb’, blijkt een heel effectieve manier te zijn, en daar ben ik blij om. De IK-ben-IK training loopt mooi en ik heb ook even een stagiaire van Toegepaste Psychologie gehad die meeliep.

  coach-collectief

  coach-collectief

  Ik ben ook een brainstorm-groepje gestart om samen voorbereiding te doen voor een Spiritueel-café. We hadden samen leuke ideetjes en ieder van ons werkt een deel uit voor de CoCo (coach-collectief)-avond, die we al gepland hadden voor donderdagavond 19 April.

  Spirit-wandeling Lente

  Zondag 25 maart was de 1e SPIRIT-wandeling van dit jaar. We hadden een bijzonder mooi groepje, voelt vaak als geen toeval dat het die keer zo hoort te zijn. Heel prachtig hoe mensen zichzelf openen tijdens het alleen lopen en dan komt er vaak zoiets moois wat gehoord wil worden en waar de anderen dan erg respectvol oor en oog voor hebben. Vol nieuwe Spirit gaat ieder om 10 uur dan huiswaarts…

  Camille van Neer

  Camille van Neer

  Dat ‘gehoord en gezien worden’ is voor iedereen in het leven belangrijk. Soms verdienen mensen het om extra gezien en gehoord te worden. Dat is voor mij: Camille van Neer. Hij is een autodidact kunstenaar en had een tentoonstelling in Someren in de bibliotheek. Op de laatste dag van Maart ging ik er nog naar toe, samen met mijn moeder, en het was echt meer dan de moeite waard. Wat een kleuren en inzicht in vooral menselijke gezichten. Daarvoor heb je ook veel (in)zicht in mensen nodig om nu net dàt te vangen en te kunnen weergeven zodat de anderen die ernaar kijken zeggen….wauw…mooi, of ik word er helemaal stil van, ik word er door geraakt…Dank je wel Camille voor jouw mooie werken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar