• November to remember…

  that's how the light gets in...

  There’s a crack in everything, that’s how the light gets in…(Leonard Cohen)

   

  November…een maand waarin veel mocht gebeuren en waarin weer meer stukjes landden in mijn eigen ontwikkelings-proces. De film: ‘Down to earth’ maakte diepe indruk op mij. Ik werd me extra diep bewust van mijn/onze verbondenheid met moeder Aarde. Na afloop van de film was het diep-stil in de zaal, lange tijd werd er geen woord gesproken en bleef men zitten…het raakte me in alle vezels van m’n ziel. De essentie van het leven is zó universeel en in zuivere vorm te vinden in alle culturen all over te world. Het gezin in de film gaat alle ‘wijze’ mensen langs op onze Aarde om te luisteren naar hun levenslessen. Vooral Nowaten, een wijze Indiaan ‘hij die luistert’, heeft mij diep geraakt!

  earth-keepers

  earth-keepers

  En wat neem ik daar als mens/coach dan van mee…vooral het ‘weten’ dat wij zelf de wijsheid bezitten om te luisteren naar wat er van binnen in ons leeft. Dat wij dat innerlijke kompas zo af en toe weer eens doorvoelen en ankeren op onze ’true north’, en dat zulke bewegingen zich al eeuwenlang in NATUURLIJKE cyclussen voltooien, in seizoenen…en dat ik bij die ‘binnenreizen’ tijdens (Natuur)coach-trajecten dan behulpzaam mag en wil zijn als spiegel en verbinder en warme steun. Gelukkig gevoel krijg ik daar van.

  Verder heb ik alle lijnen die ik naar buiten wijd open heb staan van mezelf nog eens kritisch bekeken en een aantal besluiten genomen. Ik ga het open inlooppunt in de Kapel sluiten, heb een klein tekststukje geschreven voor in het gemeenschapsblad om uit te leggen waarom. Er zijn iets meer dan 100 mensen daar in gesprek geweest met mij en het heeft me èrg veel voldoening gegeven. Toch voel ik dat mensen zelf hun weg wel vinden naar het grote aanbod van coaches/counselors en therapeuten die we hier in Aarle-Rixtel hebben. Tot eind december ben ik nog daar om af te ronden. Ik blijf wel de mogelijkheid bieden om op woensdagochtend, op afspraak binnen te kunnen stap-pen thuis bij mij op Beatrixlaan 13 voor je (levens)vraag tussen 9-11 uur.

  De ‘little-glow’-actie voor Nepal ben ik ook gestopt. 3 jaar lang hebben we flink gevouwen met een grote groep vrouwen, hierdoor zijn een mooi aantal projecten goed ondersteund kunnen worden, zeker na de zware aardbevingen van 2015.  Met Maria Schoenmakers, die ook een vouwpunt had, besloten dat we na de gigantische opbrengst van vorig jaar het beter en vooral meer duurzaam vinden dat er op lokaal niveau IN Nepal projecten worden gestart zodat de mensen daar ‘selfsupporting’ kunnen worden in plaats van een ieder jaar terugkerende geldstroom die bijna als vanzelf wel weer komt…het is mooi geweest! Mocht je daar  wat van willen lezen kan dat op:

  https://littleglownepal.wordpress.com

  Ik blijf de lichtjes wel gewoon maken, ze zijn te mooi en ik geniet altijd van het maak-proces en wil ‘het lichtje’  zeker in de wereld blijven brengen. Dus mocht je iets willen bestellen, ik maak ze op kleur en aantal die je wil hebben!!

  Naast het afronden van een aantal naar buiten gerichte lijnen ben ik juist een paar ‘naar binnen gerichte lijnen’ voor mezelf aangegaan. Via Xandra van Hooff, van ‘gave mensen’ ben ik de cursus aan het doen ‘Imperfect Onderweg’ en heb eind november ook een zeer inspirerende masterclass bij haar mogen volgen over: The sense of sensitivity. Erg veel kennis ontvangen en mogen delen met andere professionals.

  Tijdens de herfst-maanden is er ook weer een hele krachtige SPIRIT-wandeling HERFST geweest. Zo mooi om te zien hoe een groep mensen, vanuit stilte, vanuit diep uit zichzelf tot mooie verbinding met de anderen komt. Tot slot van deze maand November heb ik, na het afronden van de IK-ben-IK training, waarin weer een mooi groepje kinderen meer van zichzelf zijn gaan houden, een ziels-reisje naar mijn zus gemaakt. Zij woont momenteel op het eiland Lewis, gelegen in de Outer Hebrides te Schotland. Het waren bijzondere dagen samen, vooral het bezoek aan de Standing Stones in Callanish maakte dat ik mezelf erg één heb gevoeld met deze speciale plek. Al met al een November-to-remember…

  standing stones

  standing stones

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar