• Mijmeren over 2013…

  Toekomst...2014...

  Toekomst…2014…

   

  Nu ik zo het jaar 2013 eens aan het overdenken ben komt als eerste gevoel een gevoel van dankbaarheid naar voren…dankbaarheid over het feit dat het weer zo’n mooi en leerzaam jaar voor me is geweest. Veel heb ik mee mogen maken! Ik was de eerste 2 maanden nog in Nepal…Bij thuiskomst veel geholpen bij grandcafé STOUT, gelukkig was ik nu terug vóór de opening!  Daarna als Intern Begeleider mijn baan weer oppakken op OBS Brandevoort tot juli, waar ik na stevige worstelingen vooraf, ontslag heb genomen om me helemaal te willen en kunnen richten op S.T.A.P.  Ik had een warm en emotioneel afscheid. Daarna vakantie, ontspannen, nieuwe plannen maken, inspiratie opdoen voor de trajecten die zouden komen. En ze kwamen…Ik heb nieuwe mensen mogen ontmoeten, andere zienswijzes mogen verkennen. Deze samen doorworstelen in de praktijk of liever nog de NATUUR in, heeft ervoor gezorgd dat ik me meer ben gaan toeleggen op aanvullende coach-interventies tijdens wandelingen in de natuur en beeldend door te schilderen. Intervisies met andere coaches uit het veld houden mij scherp en zorgen ervoor dat ik zelf ook in beweging blijf, want dat wil ik en vind ik nodig!  Ik heb inmiddels ook een vernieuwde web-site waar ik al veel reacties op heb gehad, dank je wel hiervoor! Mijn doel is namelijk om meer interactie te kunnen bevorderen tussen mijn praktijk en de wereld om mij heen. Ik ben ervan overtuigd dat we altijd van en met elkaar kunnen leren… Wat mij erg geraakt heeft is de dood van Nelson Mandela op 5 december. Wat heeft deze man een mooi leven geleefd en ons geleerd dat je zelfs je ergste vijand kunt vergeven. Dat brengt mij op het nieuwe jaar 2014. Weet dat je elke dag de kans hebt om opnieuw te beginnen!

  Elke dag liggen er kansen, heb je de keuze…Wat ik in Nepal vooral hervonden heb is mijn overtuiging: eerst van jezelf houden…hoe meer je jezelf kent/begrijpt/onderzoekt…des te meer begrip kun je voor een ander hebben. Soms heb je even hulp nodig om een stap in de goede richting te komen. Deze stap kan nodig zijn in relatie met je werk, jouw eigen ontwikkeling, je gezin… Echt hulp vragen is niet gemakkelijk, dat kan alleen als je jezelf eerlijk en met aandacht in de spiegel aankijkt en jezelf kwetsbaar openstelt, reflecteert en ‘in verbinding’ met anderen wilt leren:  Wie ben ik, wat wil ik nu écht…en welke keuzes horen daar dan bij?

  In die zin wens ik iedereen een heel oprecht, aandacht-vol  2014!

  Post Tagged with , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar