• 2020 ‘gewoon’ gestart…Down to Earth…en NU?

  2020…Je startte gewoon net als andere jaren… Wij hadden een idee voor een nieuwjaarskaart met de wens om iedereen heel veel Lichtpuntjes te wensen voor in het nieuwe jaar. Dat wenste ik iedereen die op dat moment in mijn praktijk kwam en alle lieve mensen om mij heen…veel Lichtpuntjes…

  Down to Earth

  Elk jaar kies ik een woord wat voor mij als een soort rode draad mag fungeren, voor 2020 kwam tijdens mijn laatste Spirit-wandeling in december voor mij het woord: ‘vloeiendheid’ bovendrijven, dan teken ik altijd een wolk van verlangens voor het nieuwe jaar en daar mag dan in gebeuren wat zich aandient…Het nog soepeler, vanuit nog meer overgave aan het Leven, meebewegen in wat IS voelde voor mij als een diepe wens. Mijn hart volgend kwam ik uit bij verschillende yoga-stijlen die ik gewoon eens wilde uitproberen op vloeiendheid en soepelheid bij Maryscha van de Leijgraaf van http://www.studiomarychi.nl Wilde gewoon eens iets nieuws ervaren naast de hatha-yoga die ik al wekelijks doe bij Madeleine van Hoek.  http://www.basicflow.nl  Het was heerlijk te voelen dat de verschillende vormen o.a. Chi Kung, Dru-yoga en Jin-Yoga  weer zoveel andere stukjes van mijn lijf lieten voelen dat ze er ook zijn. Ik deed vanuit ‘vloeiendheid’ bewust een workshop intuïtief schilderen bij Merel Swinkels, een middag heerlijk ‘gestroomd’ en gekliederd, heerlijk gevoel om alles gewoon te laten ontstaan en het resultaat was gewoon ‘dat wat het is’!

  Ik kwam uit bij een mooie sparr-wandeling bij de Esperloop, met Ray Biemans http://www.contactclown.com over een idee van samen optreden van clowns en muziek als groepje bij dementerende ouderen in Zwolle. Heb heerlijk piano mogen spelen in de hospice en het Elkerliek ziekenhuis en een mooie Ritueel-cirkel bijgewoond in Son en Breughel, samen met Judith van http://www.natuurlijkeflow.nl met kinderen en ouders die echt heel ontroerend voor mij was. Een van de kinderen komt tijdens de cirkel-sessie recht voor me staan om mij en andere volwassenen te ‘eren’ met bloemetjes…ik was zo ontroerd. Kinderen hebben echt veel wijsheid in zich, we zouden er goed aan doen ons nog meer bewuster met hen te verbinden en ons door hun wijsheid te laten ‘gidsen’… In de eerste maanden mocht ik ook een fijn gesprek hebben met een studente van de opleiding Toegepaste Psychologie, met een oud-collega van de Kempel, met een jonge man Mark, die op reis gaat naar het Oosten van de wereld en alles hier verkocht heeft, met een oud collega-directeur die naar Jordanië op reis was geweest en waar ik een dierbaar geschenk van  kreeg en ik mocht verschillende interessante intake-gesprekken hebben. Van deze intakes besluiten ze allemaal verder te gaan met mij ‘op reis’

  verbondenheid

  Een heel bijzondere moment voor mij was het nog een beetje bij laten werken van m’n tattoo. Deze tattoo heb ik cadeau gekregen van mijn dochter op mijn 60e verjaardag. Ik heb heel zorgvuldig de afbeelding uitgekozen die erg veel betekenis heeft voor me nl een Lotus met daarbij de spreuk: No mud, No Lotus…van Thich Nath Hahn. Ik heb voor deze spreuk gekozen omdat die voor mij erg veel betekenis heeft, nl als je in je leven niet ‘door’ de mud (de innerlijke laagjes heengaat van pijn, emotionele blokkades en vastgeraakte overtuigingen en patronen) je dan nooit de mooie Lotus zult kunnen laten zien, en ZIJN, die je diep van binnen al bent…Mijn dochter heeft diezelfde afbeelding ook laten plaatsen, allebei op onze linker-enkel, als teken van onze diepe verbondenheid als Moeder-dochter…dankbaar! ♥

  Trudo-meisjes

  Eind februari was een gouden halve week: we zouden met 5 Trudo-meisjes (oud-juffen van de St.Trudoschool) naar Greifswald afreizen naar 1 Trudomeisje wat daar in 1996 is gaan wonen met haar gezin. Het was er nog nooit van gekomen deze trip te gaan ondernemen, en nu wel…met de trein, samen heerlijk gereisd, onze Levensverhalen gedeeld, zo divers en tegelijkertijd zo kloppend met hoe we samen gestart zijn in 1980. Zo’n fijne band, zo’n mooie herinneringen, iets om echt diep dankbaar voor te zijn dit zo samen mee te mogen maken. Daarna met mijn lief nog in Duitsland gereisd, samen naar zijn ‘roots’ in Bremen. Erg fijn dat ik in zijn verleden-verhaal mag mee-reizen…

  Corona 2020

  En ineens…zag de wereld er heel anders uit…tenminste dat werd ons zo voorgehouden. Het Corona-virus beheerste van het ene op het andere moment het nieuws van alledag. Op 12 maart dronk ik een van onze ‘afgesproken’ kopjes thee met Wieneke Prinsen van http://www.wienekeprinsen.nl  Spontaan gaf zij mij het boek: Lobke en het Lichtje, gewoon zei ze omdat ze dat zo bij mij vond passen. Ze vond het zo fijn te willen ‘geven’ de laatste tijd zei ze, en ik wilde het ook echt ontvangen…Dankbaar ging ik naar huis, startte met lezen en kon niet meer stoppen…en daarna werd alles anders…

  Wat liep ons jaar 2020 ineens anders…wie had kunnen bevroeden op 1 januari, dat we er nu zo bij zouden komen te staan met z’n allen…de scholen werden verzocht vanaf 16 maart te sluiten en ik, vanuit mijn vloeiendheid, ben hierin mee gegaan met het stilleggen van de net gestarte IK-ben-IK training en met een gevoel van; en hoe nu verder? Geen coach- (wandel) gesprekken meer, geen contact-momenten live, geen pianospel meer in hospice en ziekenhuis, geen optreden in Zwolle, wel mijn beeld-bel gesprekken met een vrouw in België (dat doen we al langer zo ivm de afstand) en door het ‘stil komen staan’ van moeder Aarde kwam er meer tijd met mijn kleinkinderen (want ik heb gelukkig geen klachten), meer tijd voor mezelf, meer lezen, mediteren, meer creatief tekenen heerlijk, m’n online-yogalessen doen en vaker piano spelen…dat maakte dat ik een mooie nummer opnam op m’n piano van Fields of Gold, omdat ik wil blijven geloven dat er achter deze periode van pijn en veel verdriet doordat we veel mensen verliezen, de Fields of Gold er toch weer voor ons allen zullen zijn…https://youtu.be/_Uw5cgdpQM4

  Adem dit…

  In deze tijd las ik ook veel hoe anderen deze tijd ‘voelden’ en ermee om gingen, vooral van Natuurlijke Flow lees ik dat graag, omdat Judith mij altijd inspireert en mij keer op keer weet te raken en mij laat ‘her’inneren, ook deze keer weer heel diep met haar woorden…’Adem dit’… Het maakte dat ik voelde deze woorden te willen zingen, ik deed dit ‘gewoon’ (wat voor mij echt niet zo gewoon is hihi) in het Natuurhuisje waar ik ook de verhalen voorlas van Lobke. Het was een zielsmooie ervaring. Dank je wel Judith, jij plantte daarvoor het zaadje en er wilde iets bij mij ‘wakker’ worden.Ik mocht de afbeelding, gemaakt door mijn nicht Ellen Copray gebruiken bij een mooie tekst over ‘de Nieuwe Aarde’… https://youtu.be/_dfYP_eKIRs

  Na een echte stilte- en ‘wen’ periode en afstemgesprekken hoe met alles om te willen gaan in ons kleine kringetje voelde ik  toch om stap-voor-stap weer ‘op route’ te willen gaan. Ik sprak af. En tijdens een pracht-sparrwandeling met collega-coach Arthur Zegveld op de Strabrechtse-Heide, mijmerend over onze Levens tot nu toe…had ik daar een diep-emotioneel moment onder een dikke, wijze Eik, op een bankje zo bijzonder…ik lief mijzelf dan heel erg omdat het er gewoon mag ‘zijn’, heerlijk als je zo mag ontladen… http://www.metopenhart.nl

  Lobke en het Lichtje

  Na een eerste paar weken waarin ik niks ‘deed’,(behalve dan ♥-koekjes bakken en bezorgen bij mensen nabij en voor de team-leden van de school van m’n lief) ik erg ‘vol’ kwam van al het nieuws rondom mij, borrelde er wel na het lezen van een aantal hoofdstukken van Lobke, een ideetje naar boven. Ik wilde een ‘bruggetje’ zijn voor de kinderen van de IK-ben-IK training tot het moment dat er weer wat meer mogelijk zou zijn. Dus…belde ik met de schrijfster  http://www.lobkeenhetlichtje.nl  Christine Voncken en haar zoon Erik Voncken, of ik het boek,  per dag een verhaal, zou mogen voorlezen op Facebook, ter ondersteuning van de kinderen in deze rare tijd. Ze hoorde mijn stem, mijn ingesproken filmpje… en was meteen ‘verkocht’ zei ze, vol vuur gaf ze aan dat ik het mocht doen, hoe meer kinderen en ouders van ‘het lichtje’ zouden komen te weten, hoe beter…En wat ging het geweldig!!! Ik word er elke keer zo blij van. In mijn eigen, veilige Natuurhuisje maak ik de opnames en elke ochtend verstuur ik ze via FB en via de mail met de link uit Youtube. Kinderen hebben echt mooie reacties gegeven en ouders geven aan beter contact met hun kind te voelen en ervaren omdat ze nu vaker over hun gevoelens durven te praten samen…mijn missie voelt al deels geslaagd!! (tijdens de Ik-ben-ik training gaan we nog wat verder inzoomen) 4 mei was het laatste verhaal en ik ga her-starten met de ik-ben-ik training op woensdagmiddag 13 mei.

  En nu samen stap-voor-stap naar een verder…naar een ‘anders’, totaal zonder achterstand maar juist samen als heel veel geleerd hebbende, van de stilte, van het (meer)naar binnen keren, van liefdevolle aanrakingen naar subtielere manieren om te laten blijken dat we veel om elkaar geven, het aanboren van andere mogelijkheden, het online-werken, het hernieuwd onderzoeken wat is voor mij belangrijk?  wat is vrijheid voor mij? wat doet het overlijden aan Corona van een tante met mij op mijn Levensreis? wat raakt muziek mij toch diep…Wie ben ik? hoe wil ik het eigenlijk zelf, die afstand…thema’s te over…

  van hart tot hart

  Laten we vooral luisteren naar elkaars verhaal…laten wij onze  ervaringen en gevoelens belangrijk vinden, dat ze er mogen zijn, laten wij het verdriet ruimte geven,  laten wij vooral delen en daarvan willen leren en vooral doorgaan met elkaar te verbinden van hart tot hart… (dit hart ontstond bij de middag lekker kliederen…)

   

  coachen IN de natuur

  Blijf jij wakker meelopen op onze SAMEN-reis?  heb jij vragen waar je mee zit? zeker in deze onzekere tijd…Ik rijd met onze fijne VW-bus naar een mooie plek in de Natuur…jij bent daar dan ook en ik ben er dan voor jou als luisterend oor…

  En we blijven, ondanks alles wat er om ons heen gebeurt, SAMEN  ‘op reis’ en het steunt mij te weten dat er zoveel mensen zijn die dit ook zo voelen en ervaren, te weten dat wij allen één-zijn en diep verbonden, èn vanuit die innerlijke wijsheid ook handelen…vanuit Vertrouwen-Verbinding-Namasté!

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar