• 2019 wat was je in beweging…

  2019

  December is voor mij altijd de maand om in rust terug te blikken naar het ‘gelopen’ jaar. Dit jaar is het meer een ‘gevlogen’ jaar geweest omdat voor mijn gevoel de maanden alweer voorbij waren voordat ik er echt erg in had. Ik ben het hele jaar door bezig geweest op stille momenten om te werken in mijn ‘reflectie werkboek’  Ontdek jezelf…ik kan daar zo van genieten om gewoon te tekenen en af te zakken in mijn lijf naar een diepte, naar mijn bron, om te voelen wat de aangeboden thema’s en woorden met mij doen en wat er IN mij leeft om naar boven te willen komen, het is zo helpend om het gevoel aan te mogen raken, te willen omarmen en het vervolgens vrij te geven of er nog eens wat meer ruimte aan te willen geven. Ik voel dan dat ik altijd de keuze weer opnieuw heb…

  Als ik zo terug kijk voel ik me vooral heel erg dankbaar voor alles wat ik weer heb mogen meemaken dit jaar, mooie mensen heb mogen ontmoeten, weer veel heb geleerd, ook in ons eigen relatie-proces. Juist door alles wat ik en samen, meemaak en ‘door’ mij heen laat gaan, kom ik nog steeds dichter bij mijZELF uit…dat zijn mooie bewuste stapjes die me gelukkig doen voelen.

  Er zijn mooie trajecten bij mij willen gebeuren…diep-mooie processen waarbij kinderen en hun ouders en volwassenen die zichzelf hun persoonlijke ontwikkeling gunnen, ècht meer openen. Die openheid komt in beweging vanuit het besef dat bewustzijn zoveel meer geeft dan het altijd maar bezig blijven en iets ‘doen’. Juist het niet-doen, het ‘ont’moeten krijgt dan zo veel meer waarde in het dagelijks leven. Hier mijn diepste bijdrage aan mogen leveren vind ik nog steeds iets waar ik erg dankbaar voor ben, het gebeurt ook gewoon…

  geloven in jezelf

  Het vertrouwen, van waaruit ik werk, dat àlles er al is wat je nodig hebt en dat het zich op de juiste momenten aandient, maakt dat er veel ontspanning is tijdens de wandel-sessies of de momenten met de kinderen tijdens de IK-ben-IK training. Dit thuis-gevoel is ook echt voorwaarde om de veiligheid te voelen dat je jezelf aan elkaar kunt (durft te) laten zien in wie je BENT…en dan samen steeds laagjes mogen openen, dat maakt het ‘innerlijk werken’ zo prachtig en verbindend.

   

  HSK-HSP

  Op mijn pad kwamen dit jaar vooral veel kinderen, ouders en leerkrachten die Hoogsensitief zijn, niet toevallig, wel nodig in het proces elkaar te (h)erkennen in ZIJN. Onze mooie wereld in transitie is dan ook helemaal toe aan deze transformatie van hard–> hart, en daarbij zijn de hooggevoeligen hard nodig.  Zo mooi om kinderen te mogen ontmoeten die alle wijsheid die ze in zich hebben al diep-bewust zijn, ik hoop door de bevestiging en (h)erkenning de verbinding met zichzelf te kunnen bekrachtigen zodat ze stapjes maken in GELOVEN in zichzelf, GELOVEN in hun sensitiviteit, intuïtie, kracht en hun diepere bewustzijn. Ik voel me echt een gelukkeling juist in deze processen iets te mogen betekenen, dank je wel lieve kinderen en ouders en andere volwassenen dat jullie samen een poos op mijn pad wilden zijn, soms even alleen, soms in een veilig groepje tijdens de IK-ben-IK training of in momenten die we als groepje, als systeem nodig hadden.

  Eind december was er voor de laatste keer een magisch mooie SPIRIT-wandeling…Met een dubbel gevoel voor mij, toch de laatste keer geweest. Ik  heb dit nu 5 jaar aangeboden en gevoeld dat ik graag meer aan mezelf tijd en ruimte wil geven. Gelukkig zijn er steeds meer van deze mogelijkheden om mindfull, in stilte te wandelen, en met elkaar te kunnen verbinden in ZIJN…het was mooi en goed zo!

  Diepe indruk maakte bij mij, de impact die een spreekbeurt had, van een meisje in haar klas, die bij mij een poosje meer begrip en kennis kwam halen rondom haar hooggevoeligheid. Ze had me gevraagd bij haar spreekbeurt te willen zijn omdat ze bang was dat ze misschien niet alle antwoorden wist bij de vragen die mogelijk zouden komen. Het was zó ontzettend helder wat ze vertelde, en er kwam zoveel begrip door de groep dat ik echt met tranen in mijn ogen heb zitten luisteren, er mag nog zoveel openen…Dit meisje maakt het inmiddels veel en veel beter en de verbinding met zichzelf en de groep en de aanpak van de meester is alleen nog maar groeiende…Mijn hart maakt dan heeeel veel sprongetjes. Ik heb een speciale reader voor ouders en leerkrachten gemaakt hoe ze ‘anders om kunnen gaan’ met deze gevoelige kinderen. (mail me aub als je die wil ontvangen)

  rouw

  Dit jaar had ik naast fantastisch, blije gebeurtenissen, ook regelmatig te maken met verdriet en rouw…het leven is niet alleen maar leuk. Ups en downs horen er bij om veerkracht te leren ontwikkelen die nodig is om jezelf staande te houden, met bewuste aandacht voor alle emoties die er altijd mogen zijn…Dit durven delen met elkaar kan ook echt weer bijzondere verbindingen tot stand brengen. Er kwam dit jaar ook iemand gewoon een paar keer sparren over het Leven nadat zijn vrouw gestorven was, ik houd daar van, dit sparren, en dat doe ik gewoon spontaan, zonder traject, erg dankbaar…Zelf verloor ik dit jaar mijn laatste Poppel-tante, nam ik bewust afscheid in de cirkel van de Mongoolse-yurt samen bij Judith Penninx, bestond mijn praktijk op 9 juli al 10 jaar!! werd ik in september 60 jaar, wat voor mij erg veel betekende omdat mijn papa op zijn 60e overleed, ons poesje Boefje nb op dierendag een hersenbloeding kreeg, met acute verlamming waardoor we haar moesten laten inslapen en de vriendin van een vriend afscheid van het Leven nam op de dag dat mijn nichtje trouwde…Gelukkig maakten we ook een waanzinnige bruiloft mee in Mei van mn dochter en haar lief en mocht ik in Juli weer voor de derde keer Oma worden van een jongetje bij mn zoon, hij heet Morris…samen leren surfen op de golven van het Leven…

  reiki

  Ik ben ook een gelukkeling met de kracht die ik zelf ben, mag zijn en inzetten en dat ik met mijn Licht-werk in de vorm van muziek, nieuwe ruimtes en verbindingen kan zien en daar Liefde en aandacht aan wil geven en deze energie  te benoemen in woorden naar degenen die daarover iets willen horen. Afgelopen jaar heb ik me zelf ook extra verdiept in hoe het een en ander werkt rondom en met energie. Voor mij is alles energie, en daarom wilde ik graag mijn 1e REIKI-inwijding ontvangen. Het is een fijne toevoeging van alles wat ik tot nu toe heb willen leren en in mijn rugzak die vol tools zit. Het sparren met collega-coaches en samen wandelen brengt mij altijd nog naar velden die te onderzoeken blijven en mij blijvend verrijken en dat heb ik ook echt nodig als mens.

  Tot slot mijn muziek…die zorgt ook voor veel beweging…ik merk dat ik hierin steeds meer vertrouw op mijn intuïtie en steeds vaker in de hospice of het ziekenhuis zonder bladmuziek speel, gewoon wat er komt en ontstaat is oké. Ik keur het zelfs goed…dat is echt wel eens anders geweest…sommige mensen komen spontaan even naar me toe om hun hand op mijn schouders te leggen en te zeggen dat ze er zo van genieten…mijn missie geslaagd! Ik had een mooi plekje met een verhaal over mijn pianospel op het ED, erg veel reacties op gehad en het verhaal beschrijft zo mooi wat ik ten diepste voel en daardoor mag bijdragen aan een stuk bewustwording in dat ene NU-moment… https://www.ed.nl/home/pianospel-vrijwilliger-brengt-ontroerende-gesprekken-op-gang~aa888d08

  vloeiend

  Mijn intentie voor 2020 is in beweging te blijven vanuit ‘vloeiendheid’ dit kwam zo bovendrijven tijdens het schilderen van de little Glows. Dat gebeurt zo onvoorspelbaar, zo mooi, zo spannend ook, zo niet gepland, en ik geniet daar enorm van…dus; vanuit vloeiendheid, vertragen, mijn eigen tempo volgend ga ik met een gerust hart (ik kan niet meer anders dan alleen hart-gedragen werken) het nieuwe jaar in…

  Een nieuw jaar…nieuwe paden…Ga je weer mee op reis?

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar