• Vertragen, verstillen…en genieten

  hooglanders

  Augustus stond bij mij in het teken van vertragen, verstillen en genieten…Mijn lief en ik hebben het geluk gehad te mogen reizen in ons camperbusje in Schotland. Hoe geweldig kan het zijn…Je waant je echt in een zo’n andere wereld; zowel lieflijk als ruig kan de omgeving zijn, heel open en warme mensen en elke meter ademt rust en verstilling uit…Schotland biedt je namelijk ‘vrij kampeer’-plekken waar je zo mag overnachten. Je komt dan echt op de meest waanzinnig mooie plekken uit waar je echt              n i e m a n d ziet, echt bijzonder!

  Van die vrijheid en RUIMTE  hebben we samen ook enorm genoten. We hebben ook zo’n mooi, gezond en vreugdevol schooljaar achter de rug en vonden het dan ook erg fijn om tijdens de vakantie daar op terug te kijken en ons geluk nog meer te laten landen. Ikzelf merk ook altijd heel duidelijk het punt op wanneer ik weer zoveel energie voel dat er bijna ineens nieuwe ideeën gaan opborrelen voor de toekomst. Zowel voor mijn eigen ontwikkeling (soort van diep verlangen om toch weer stappen te zetten in verdieping van mijzelf) en ideeën voor mijn praktijk en ik word daar dan altijd meteen erg blij van. Ik heb ook een aantal werken kunnen lezen waar ik veel aan heb voor mijn eigen ontwikkeling en nog meer bewustwording rondom HSP heb gekregen die ik kan inzetten bij de kinderen die ik weer mag gaan begeleiden.

  verstilling…

  Het heeft in mijn proces best veel aandacht gevraagd, en ik vind het nog niet altijd gemakkelijk, maar wat kán ik steeds meer genieten van de rust, stilte en het vertragen. Kan dan veel beter bij mezelf blijven en voelen wat ik wil kiezen, heel fijn!

  Bij thuiskomst worden we enorm verrast doordat de geboorte van onze kleinzoon zich onverwacht sneller ging aandienen en we kregen een aantal prachtige kaarten. Een daarvan raakte mij heel erg: de titel is:

  Circle of Circles

  Circle of Circles…

  handgemaakt door Martin Hill, van ‘flax leaves and thorns’ bij Lake Wanaka, New Zealand, de kunstenaar zegt: I work hand in hand with nature because we áre nature…

  Zo voelt het ook…de cirkel is rond en ik voel me diep dankbaar!

  Klaar voor een nieuw schooljaar waarin alles en iedereen weer welkom is om met en van te leren!

   

  Post Tagged with , , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar