• ‘Spel’end leren…

  spel...

  spel…

  In de maand Juni ben ik veel bezig geweest rondom spel en spelen. Nu ik ook weer twee nieuwe trajecten met kinderen heb blijkt maar weer eens hoe effectief ‘spel’ kan zijn. Waarom zou een coach-traject niet speels kunnen zijn? Sterker nog… zelf heb ik tijdens de Binnencirkel-dag, dit is een dag door en voor coaches, ook weer eens mogen ervaren hoe leuk, speels en ontspannen spelend leren is!

  Veel spelen, ook die voor kinderen, hebben vaak als opbrengst dat je in ieder geval:  meer kennis krijgt over jezelf (weten), meer te weten komt over je vaardigheden (kunnen), meer zicht krijgt op je kwaliteiten (zijn) en je motivatie (willen)

  Ik krijg steeds terug dat het zo fijn is dat je (of dat nou het lopen door de natuur, het spelen van een spel of het goede gesprek) meer van jezelf te weten komt…JOUW puzzel wordt je steeds wat meer helder en dat maakt dat je ook uitkomt bij je belemmerende overtuigingen. Bij kinderen coach ik dat vaak in de richting van ‘helpende gedachtes’ En dat kun je echt leren…je bent er nooit te oud voor. Als je van jongs af aan oefent om vanuit je gevoel je mindset bewust te worden en dat je daarin zelf regie kunt nemen en kunt sturen is dat een mooie beweging naar een positieve ontwikkeling. Een spel brengt je in ieder geval in gesprek met jezelf en met mij als coach, en soms in een verbindend gesprek met de ander. Een spel buiten in de natuur, helpt je ook fysiek om je behoefte iets te willen veranderen, voelbaar voor jezelf en zichtbaar in beeld. Dit zijn unieke natuurbelevings-momenten.  Op deze manier kun je je’ innerlijke wijsheid’ heel goed ervaren en benoemen. (Over deze natuurbelevings-momenten ben ik samen met twee collega- coaches een onderzoek aan het doen waar ik jullie zeker van op de hoogte ga houden.)  Dit soort (her)nieuwde (spel) inzichten zijn meestal niet in 1 dag toe te passen, daar is tijd en vooral bewuste aandacht voor nodig! Samen hier stap voor stap naar kijken, helpt jong en oud om een leven-lang-te-leren!

  Alles wat je aandacht geeft…groeit…

   

  Post Tagged with , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar