• Saba the X-factor?

  letter -X-

  letter -X-

  Deze maand extra mooie ontwikkelingen en belevenissen zowel in het Centrum als in de praktijk thuis. Onverwacht 4 nieuwe trajecten thuis mogen opstarten. Leuk, omdat het weer diverse leeftijden zijn met interessante hulpvragen. Ik beschouw het ook altijd weer als een heerlijk moment als mensen het vertrouwen aan mij geven om een poos met hen mee te mogen wandelen zodat mensen uiteindelijk, vanuit nieuwe inzichten en gevoel, een s t a p durven zetten die al langer in hun verlangen leeft!

  In het centrum komen steeds meer, m.n.ouders binnenwandelen met een opvoed-vraag. Niets mooier dan dat zij een uur open en eerlijk samen met mij kunnen vragen-sparren-huilen-balen-zoeken-antwoorden-twijfelen en met een opgeruimd en effectief gevoel naar huis gaan met oplossingen die ze willen gaan uitproberen! Vorige maand kan ik ook terugkijken op een geweldig enthousiaste ouderavond met als thema: Hoe krijg ik meer r u s t in ons gezin? de avond was goed bezocht en door de interactie hebben we veel van en met elkaar kunnen delen én leren! De tweede IK-ben-IK training loopt lekker en zal voor de grote vakantie worden afgerond. Na de grote vakantie gaan al deze kinderen een na-zorg moment aangeboden krijgen in samenwerking met Praktijk de Weide. Daar kunnen ze ‘het geleerde’ nog eens in praktijk brengen op een enorme speelweide, en er leerpunten uit ophalen.

  Deze maand had een speciale X-factor omdat ik in de gelegenheid was mee te mogen reizen met mijn lief Erik naar Saba.  Heb samen met hem en de mensen van het expertise-centrum daar heerlijk mogen sparren over onderwijs, sociaal emotioneel leren, koers houden en coaching. Heb ook de klassen bezocht (heerlijk om dat vanuit een ‘niet werken’-gevoel te mogen doen) en heb met een aantal Nederlandse kinderen gesprekjes gehad over gevoel en emoties (in het Nederlands want Saba is een Nederlandse gemeente). Ik was ook in een kleutergroep die juist op dat moment de letter -X- (waarover ik me wel verbaasde) kreeg aangeboden…

  Saba…je gaf me een bijzondere ervaring in deze smeltkroes van culturen… daarnaast natuurlijk heerlijk genoten van het prachtig tropisch regenwoud van dit eiland ’the unspoiled Queen’ en een flinke wandeling gemaakt naar de hoogste top van Nederland (op Saba dus) naar de Mt. Scenery…adembenemend mooi!

  dancing trail

  dancing trail

  Juni…maand met een X-factor…op naar een mooie en ontspannende zomer voor iedereen!

   

   

  Post Tagged with , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar