• Mijmeringen op Midwinterdag 2014…

  Mijmeringen 2014...

  Mijmeringen 2014…

  Vandaag, 21 december, het is midwinter…een dag om eens terug te blikken en vooruit te kijken. Bewust aandacht geven aan dat wat ik dit jaar weer achter ga laten en voelen wat het nieuwe is dat mij en ons allemaal weer te wachten staat. Vandaag midwinter, de zonnewende en ook nog volle maan maakt dat het een bijzondere dag is…

  Afgelopen jaar heb ik een aantal keren groot verlies een plek gegeven…sterven…dood, afscheid nemen ook door het verbreken van relaties.  Steeds zijn het voor mij aanleidingen om te blijven onderzoeken en voelen wat het met mij doet en hoe ik moed verzamel om, ondanks de emotie en gevoelens van pijn, boosheid, verdriet en onzekerheid, voldoende vertrouwen te houden, flexibel en veerkrachtig te blijven om te blijven geloven in de liefde, het leven zelf! Juist ook om dat vertrouwen te blijven delen met de kinderen en jong-volwassenen om mij heen die ook op zoektocht zijn en draagkracht willen ontwikkelen, blijft voor mij de basis van het coachen.

  Dat bezig zijn met emoties en gevoelens werkt voor mij het beste als ik in de Natuur ben. Vanuit die helende werking ben ik afgelopen jaar nóg meer met coachées naar buiten gegaan. Zowel tijdens de sessies als ook de Seizoens-workshops. Beiden hebben daardoor een heel ‘natuurlijke’ ontwikkeling gehad. Vooral goed te merken dat het mensen zo snel ‘het geloof in eigen kunnen’ weer laat voelen!! vandaar dat in 2015 ook de Seizoensworkshops zeker weer vervolg gaan krijgen.

  Als ik wat meer vooruit kijk, ben ik écht al aan het ‘voorgloeien’ om mijn maatschappelijke tak ‘STAP ‘ns binnen’ die begin Februari echt van start gaat, goed te laten beginnen. Daar komt best wat bij kijken: uitbreiding met een ‘knop’ op mijn website, zaken regelen voor het inrichten, scholen bezoeken, info-avonden bezoeken. En wat kansrijk dat ik op één van de scholen mijn eigen training: ‘IK ben IK’ mag gaan doen.  Ik ben helemaal blij met wat er NU is, een kans om er laagdrempelig voor kinderen, (jong) volwassenen en professionals te kunnen zijn voor de VRAAG die hen bezig houdt!

  Dit ‘in beweging’ zijn en blijven is iets waar ik erg dankbaar voor ben! Vooral ook het in beweging zijn met de mensen om mij heen, die mij dierbaar zijn. Afgelopen 2 maanden veel gewerkt aan de ‘little Glow’-actie voor Nepal. Heerlijk om te ervaren dat samenwerken veel extra geeft…

  Terugkijkend op afgelopen jaar wens ik iedereen toe, dat je het leven kunt ervaren in de zin dat alles welkom is. Wat er ook op je pad komt, het is een kans om het niet vast te gaan houden maar het juist weer opnieuw kunt kiezen om het te laten stromen…Met die gedachte wil ik iedereen hele fijne, liefdevolle feestdagen wensen en een inspirerend en kleurrijk 2015 !

  keuze...

  keuze…

   

   

   

  Post Tagged with ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar