• Juni: wat ‘mag’ ik van mezelf…

  IK-fietsweek

  In Juni fiets ik een hele week ‘alleen’ door ons mooie landje. Niet kriskras, wel een beetje een logisch ronde want ik wil na een weekje ook weer gewoon ’thuis’ aankomen. Tijdens mijn proces afgelopen jaar het meer en meer ’thuiskomen bij mezelf’ voelt het eigenlijk zo dat ‘dat thuis’ echt overal kan zijn, want ik ben er al namelijk, het IS er gewoon, ik BEN gewoon…Heerlijk in m’n eentje volgen wat in me opkomt, stoppen wanneer iets me triggert, stil zijn op plekken die daar om vragen, diep genieten van alles wat passeert en voorbij gaat. Ik heb geslapen bij ‘vrienden van de fiets’ en daar word je blij van! Ik heb gefietst van Aarle-Rixtel naar Venlo, Venlo-Gennep, Gennep-Braamst, Braamst-Cuijk, en laatste dag Cuijk-Aarle-Rixtel. 2 etappes van het Fietspad (dat loopt parallel aan het Pieterpad/wandelpad) Heerlijk om zo afgestemd een hele week op meZELF te zijn, heeft me goed gedaan en hevig geïnspireerd!

  mijn eigen ruimte innemen

  Net voordat ik aanfietste was deze maand de afsluiting van de IK-ben-IK training weer i.s.m. Praktijk de Weide. Prachtig om te zien hoe (HSK) kinderen ieder op eigen manier nieuwe vaardigheden ‘verankerd’ hebben. Genieten voor zowel ons als coaches en de kinderen onderling, om dit zichtbaar te voelen en ervaren. Je grens aangeven, je ruimte innemen, toelaten van de ander, je veilig voelen wanneer is dat? Heerlijke bagage om weer verder, vol goede moed, mee op reis te gaan!

  Tot slot van deze maand is de eerste GELUK-middag geweest voor kinderen die in de afgelopen 3 jaar mee hebben gedaan aan de IK-ben-IK training. Regelmatig werd hardop door ouders afgevraagd of het niet mooi zou zijn dat deze (hoog)sensitieve/gevoelige en naar zelfvertrouwen op zoek zijnde kinderen elkaar nog eens zouden kunnen ontmoeten. Ik heb aan deze roep gehoor gegeven door een eerste ontmoeting in het thema ZOMER te laten ontstaan. En hoe? heerlijk was het voor ze, een hele middag bij gelijkgestemden nieuwe ontmoetingen aangaan, een bewustwordings-activiteit kiezen die op dat moment bij je paste en het samen delen van die geluksmomenten. Voor herhaling vatbaar en dat gaan we in het nieuwe schooljaar ook zeker doen. Daarna nog scholen benaderd voor een stukje in de nieuwsbrief en het tweede kwartaal uitgewerkt. Mijn eigen vleugels uitslaan lukte de laatste 2 weken echt helemaal niet meer vanwege een acute slijmbeursontsteking…goed gevoeld binnenin dat ik ook veel te veel gedaan heb de laatste maanden,(tuin bruiloft, muur schilderen, wieg schuren en lakken, geboorte Lana, èn haar veel vasthouden, hele week achter elkaar fietsen van 9-4 uur) mijn schouder heeft gelijk, nu ff niet…ik zie (en merk) dat vaak zelf achteraf pas en dan kan ik niet anders meer dan luisteren naar mijn lijf. Ga in het nieuwe schooljaar meer bewuster mijn lijf voelen! Nu is er heerlijk Ruimte voor een pas op de plaats…de deur gaat even toe in de Zomer. In september ga ik weer samen ‘op pad’ voor degenen die mij willen vinden…Iedereen een fijne en ontspannen zomer!!

   

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar