• In Mei leggen alle vogeltjes een ei…

  Zwoele Mei-avond

  In Mei leggen alle vogeltjes een ei…behalve de koekoek en de spriet, die leggen in de Meimaand niet…Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op die regel, zoals dat in het leven wel vaker het geval is. Hoe vaak kunnen we achteraf vaststellen dat het gewoon loopt zoals het loopt…en hoe mooi is het om daar gewoon meer vertrouwen in op te bouwen, dat het ook zo mag zijn…

  Draag me...

  Draag me…

  Ik werd heel erg geïnspireerd deze maand door deze woorden: Draag me…(niet alleen doordat ik Oma ben geworden want daardoor heeft ‘draag me’ een diepe gevoelsbetekenis voor mij extra gekregen. Ook voor mezelf: het inzicht en overtuiging dat ik gedragen ‘mag’ worden door iets ‘groters’, (het universum, de natuur…)

  Draag me…

  Ik heb je gevonden, ik heb lang gezocht.  Jij bent mijn boot op de brede rivier. We zijn onderweg, draag me… Jij bent mijn boot van papier, draag me… Laat mij met je reizen, ik geef je de tijd. Draag me op de golven van twijfel en pijn. We zijn onderweg, draag me… Draag me naar verten het liefst ver van hier. Vaar me naar een onbekend eiland. Draag me jij bent mijn boot van papier. Jij bent mijn kwetsbare kant… Ik ben je verloren, ik raakte je kwijt. Lang was ik zonder mijn lievelingslicht. We zijn onderweg, draag me…Jij bent mijn kwetsbaar gezicht. Draag me naar verten, het liefst ver van hier. Vaar me naar een onbekend eiland. Draag me, jij bent mijn boot van papier. Jij bent mijn kwetsbare kant…

  Draag me ver van hier, bootje van papier…

  Naast mijn ‘doelloze’ maar o, zo heerlijke lange fietstochten ben ik ondertussen aardig voorbereid geraakt om mijn week-fietstocht in juni te gaan maken. Alleen, zonder echt plan, met weinig bagage, gewoon in het NU en willen zijn waar ik BEN…

  eye-opener

  eye-opener

  Met collega-coaches deze maand weer intervisie-gesprekken gehad die verhelderend en erg inspirerend waren. Ook afgelopen maand vanuit ‘Gave mensen’ HSP-professionals ons samen weer eens extra verdiept in de thema’s: kwetsbaarheid, lef, mindset, jezelf in de etalage zetten…steeds verbredend om onze ‘mindsets’ aan elkaar toe te vertrouwen en uit te wisselen. Er lopen ook verschillende onderzoeken rondom HSP waar ik aan een aantal mee heb gedaan, ben nieuwsgierig naar info hierover, die volgt nog.

  De IK-ben-IK training is bijna afgerond, samen met Luca Bankers (die uit eigen beweging de hele training erbij is willen zijn als pedagogiek-student). Begin juni hebben we nog een prachtige afsluiter bij Judith op Praktijk de Weide. Voor iedereen altijd een geweldige ervaring om daar te mogen Zijn… http://www.praktijkdeweide.nl

  Wat me deze maand erg raakte en gewoon even meer bewust van werd was de ‘kloppendheid’ van de kaartjes die mensen bij mij altijd mogen kiezen als ze het intake-gesprek hebben gehad. Zó duidelijk welk kaartje voelbaar ‘de juiste’ is wat iemand op dat moment denkt nodig te hebben als ‘reminder’. Zelf heb ik dan ook altijd een idee wat ik verwacht dat iemand gaat kiezen en YES, het is dan extra leuk als dat overeen komt. Soms ook juist èrg verrassend als iemand iets anders kiest en daarbij een echt eigen interpretatie en uitleg heeft.

  Dank je wel Mei, dat je mij en anderen weer veel moois hebt gebracht!

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar