• In mei leggen alle vogeltjes een ei…

  mei 2016

  mei 2016

  Mei staat voor coaching STAP in het teken van het afsluiten van de 3e IK-ben-IK training en het weer opstarten van de 4e training, tegelijk laatste van dit schooljaar. Ik word helemaal blij als ik die blije, gelukkig snoetjes voor me zie tijdens de eindgesprekken. Samen met de ouders hebben we dan een gesprek waarbij de kinderen zelf aangeven hoe ze er op dit moment bij staan. Haarfijn vertellen ze hun ouders wat ze al kunnen en waar ze goed in zijn, wat ze al aan het bijleren zijn en ook wat ze nog graag willen gaan leren. Samengevat komen de gesprekken ook neer op het allerbelangrijkste: Je bent goed en mooi zoals je bent… ouders leren ook dat ze (meer) vertrouwen mogen hebben, vertrouwen in het pad wat hun kind aan het afleggen is om gewoon te mogen ZIJN!  Daarover samen sparren kan echt tot nieuwe inzichten leiden voor de ouders waardoor er voelbaar meer ruimte komt om vleugels uit te kunnen slaan en een minder krampachtige houding van wat al zou ‘moeten’ zijn…

  Steeds meer mensen vinden hun weg naar STAP ‘ns binnen…deze maand veel ouders die een stap hebben binnen gezet rondom vragen over de opvoeding. Jonge ouders vooral die veel ballen in de lucht willen houden, partner zijn…opvoeder, een baan met verantwoordelijkheden, kinderen, school of dagverblijf…Daarin zelf ook je eigen (ontwikkel)ruimte innemen is een hele kunst. Een erg leuke uitspraak kwam van de week van een moeder die aangaf: Gôh, eigenlijk ben ik er nu achter aan het komen dat we ècht niet elk moment dat we ‘vrij’ zijn ergens naartoe MOETEN gaan of iets MOETEN doen…We hebben nu eens heerlijk thuis gelummeld…gerelaxed…niks doen en meer aandacht voor elkaar!

  In de natuurlijk seizoenscyclus is nu het moment om het jonge en frisse groen (nieuw plan/ideetjes) ook echt goed te laten wortelen en te verzorgen. Dit om verderop in het seizoen te kunnen gaan genieten van de bloei en kleurrijkheid van dat wat je hebt gezaaid. De mensen die de Lente-schilder workshop hebben gedaan gaan binnenkort bij de start van de zomer nog een ‘ eigen bewustwording’ in de brievenbus krijgen. Ben benieuwd wie zich op zullen geven voor de schilder workshop Zomer. De SPIRIT-wandeling van de zomer staat ook weer bijna te gebeuren, zie agenda!

  Mijn ei is nog niet gelegd…plannetjes die ik had willen nog even niet echt tevoorschijn komen, ik ben aan het oefenen daarin g e d u l d te hebben; het gras gaat ook niet harder groeien door eraan te trekken!

  Post Tagged with , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar