• Inspiratie en blije start…

  Inspiratie...nieuwe paden...

  Inspiratie…nieuwe paden…

  De grote vakantie is hier in het Zuiden op z’n einde…start van een nieuw begin schooljaar 2015-2016. Ik vind het zo grappig dat ik mijn vertrouwde schooljaar-indeling toch nog steeds ook echt VOEL als een nieuwe start. Een start van samen weer op reis blijven gaan vanuit een verlangen elke dag weer iets te kunnen en willen leren! Of dit nu is samen met jonge kinderen of volwassenen voor mij voelt het gelijk. Het zit ‘m nu net in die mooie essentie van leren van en met elkaar, elke dag opnieuw liggen er cadeautjes voor het oprapen. Zag een erg mooie spreuk voorbij komen op FB van een directeur die zijn team bewust maakt van het volgende: Don’t wait until you’ve reached your goal to be proud of yourself. Be proud of every step you take toward reaching that goal… Mooier kan haast niet, als je elke dag een stukje geluk vindt om stap voor stap dichter bij je doel te komen, hoe mooi is dat!

  Ik ben een geluksvogel, dat ik samen met mijn lief in ons 19 jaar oude campertje door Noorwegen en Zweden heb mogen crossen een paar weken. Wat een waanzinnige mooi oer-land is dit nog!! Heb er zoveel intense stilte-momenten gehad, en die kunnen mij dan enorm ‘raken’…Ik vind het dan heerlijk om op een stuk grote rots, die mij helemaal omarmt, me één te voelen met de Natuur en weg te mijmeren… mijzelf bijna voelen verdwijnen  en zo diep bij mijn gevoel uitkom dat het allemaal weer zo helder en duidelijk voelt waarom ik de dingen doe zoals ik ze wil doen! Ook helemaal duidelijk voel dat ik super dankbaar ben dat ik dit mag en kán doen, wel met tranen tot gevolg maar ook super geïnspireerd om weer samen met kinderen en volwassenen die mij hun vertrouwen geven verder samen op reis te blijven gaan! Waar ik ook erg door geraakt ben is het filmpje wat Marcel van Herpen heeft gedeeld over de kernwaardes van het onderwijs: Talent-Passie-Nieuwsgierigheid- Creativiteit- Moed-Raken-Zingeving…super mooi en zó waar!

  In het Centrum bij STAP ‘ns binnen…vanochtend alweer een informatief gesprek gehad met een ouder over de IK-ben-IK training. Nu nog samen met het kind volgende week, voordat we kunnen gaan starten. Deze week heeft zich op elke dag al een medemens aangemeld voor een gesprek…Ik vind het een heerlijke start van deze eerste geniet-week!! In samenwerking met Praktijk de Weide gaat volgende week het follow-up moment voor de kinderen van start, elkaar vanochtend goed bevraagd en voor ‘gegloeid’ voor een ontdekkende, natuurlijke bijeenkomst!! Samen weer verder op ‘stap’…

   

  Post Tagged with , , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar