• Februari, start vanuit het hart…

  9 februari 2015...

  9 februari 2015…

  Terugkijkend is Februari de echte start-maand geweest van STAP ‘ns binnen…Om precies te zijn op 9 februari was het eerste inloop-moment. In de voorlaatste week is er nog een wisseling geweest van ruimtes zodat ik nu niet beneden maar boven, naast de wachtkamer van de artsen het inloop-punt heb vlak bij de lift. Het gaf mij wel even ‘een niet volgens plan lopend’- gevoel, om zo op het laatst nog verplaatst te worden, temeer omdat ik natuurlijk alle maanden van voorbereiding ‘in mijn hoofd’ die ruimte al helemaal aan het inrichten ben gegaan. Goede oefening, ook voor mij: wisselen van perspectief, omdenken in mogelijkheden, andere mind-set en ja, het heeft zo mogen zijn…Deze plek is véél beter, een groot gedeelte van glas, waardoor het ‘open’ karakter en het transparant zijn, wat ik ten diepst wil uitstralen, veel meer kloppend is. In de praktijk is ook al gebleken dat mensen, omdat ze toch af en toe in de wachtkamer moeten wachten, kort binnenlopen om een folder te vragen, een boek bekijken, een kopje koffie of thee drinken, uitleg vragen, informatie vragen…Gaaf!  Het hele gebouw straalt sowieso door de mooie lichtinval een soort magische energie uit…je moet echt eens binnen stappen!

  Inmiddels is de derde sessie van de IK-ben-IK training al geweest. De eerste 2 keer zijn de kinderen op de Couwenbergh gestart en afgelopen woensdag in deze nieuwe ruimte. Omdat we deze keer als thema: ‘Ik en mijn emoties’ hadden is het een heel bijzondere bijeenkomst geworden. Vooral omdat we onze gevoelens en ervaringen gedeeld hebben met behulp van het Circle Time principe. Ik ben erg trots op alle kinderen die er op deze manier samen voor zorgen dat ze zich veilig kunnen voelen en dan durven ‘delen’ wat hen raakt! Ieder op s t a p naar het eigen doel, gesteund door de positieve duimen van elkaar, aangevuld met mijn passend coachende aanpak. Zooo enorm mooi om ieders persoonlijke ontwikkeling te zien!

  Ook thuis weer 3 nieuwe coach-trajecten mogen opstarten en in het begin van de maand een Binnencirkel professionaliseringsdag gehad waar je U tegen zegt. Intensief met collega-coaches informatie, kennis opgedaan en gewerkt, gevoeld en ervaringen met elkaar doorleefd door het werken met familie-opstellingen. Moeilijk te omschrijven wat dat met mij heeft gedaan, ik zou het iedereen gunnen dit zeker eens mee te mogen maken, zowel als inbrenger als representant… het heeft mij zó geraakt dat ik serieus overweeg hier nog een opleiding over te willen gaan volgen. Ik voel dat het echt nog een uitbreiding kan zijn om meer effect door diepgang te kunnen leggen in het  ‘systeem’ rondom de persoon die ik mag coachen.

  Deze maand heb ik ook nog een aantal collega-coaches bezocht met de vraag of ze in het ‘smoelenboek’ een plek willen hebben in het Centrum. Het voelt voor mij goed een CoCo (Coach-Collectief) op te bouwen van mensen die iets te bieden hebben (ieder op hun eigen wijze) aan het te ontwikkelen kind-en (jong)volwassene op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (regie nemen) en daarin iets willen en kunnen ‘leren’. Je hoeft nl niet ziek te zijn om beter te willen worden…Als je een keer een kijkje komt nemen bij STAP ‘ns binnen zul je in die map al verschillende coaches aantreffen. We gaan ook samenwerken bij thema-avonden die we in samenspraak met kinderopvang en scholen gaan geven in de toekomst.

  Verder ben ik superblij met een aantal lieve mensen die het idee van STAP ‘ns binnen…zó omarmd hebben dat ze spontaan iets wilden bijdragen. Van Schijndel anteak heeft een prachtige, donkere tafel geschonken, Jolanda Maas een mooi welkoms-zuiltje, de gemeente is aan het nadenken over een subsidie vanuit de gedachte: samen voor elkaar! Heerlijk om te voelen dat de energie stroomt…

  Last and least, ook de seizoen workshopdagen staan weer gepland voor 2015. Blijft natuurlijk  een van de mogelijkheden die ik aanbied om écht een dag voor JEZELF  te kiezen! Vanuit stilte-natuur-AANDACHT naar jouw eigen Ankerbeeld. Samen lunchen en door zelfreflectie en wisselende perspectieven door de andere groepsleden kom je tot nieuwe en heldere inzichten die je op een creatieve manier groei-kansen geeft die je kunt meenemen in het nieuwe seizoen! Voel je meer dan welkom! Zie meer info onder kopje workshops.

  Februari start vanuit het hart…

  Post Tagged with

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar