• December to remember…

  samen ben je meer

  samen ben je meer

  ‘December, make it a month to remember’…las ik ergens en ja, voor mij is dat aardig gelukt. In mijn praktijk heb ik vooral aandacht besteed aan het uitwerken van artikelen die me heel erg raakten van Vieve ter Laak. Een coach die handelt in ‘heldere zaken’ het helpt mij omdat zij juist thema’s bespreekt waarmee veel mensen worstelen die bij mij komen. Deel 1 gaat over: Zeg, wat je wil zeggen en Deel 2 over: Oordelen thuislaten. Ik geloof dat je samen meer weet dan alleen, daarom is het leren en delen zo verhelderend, ieder kan daaruit meepikken waar hij of zij op dat moment aan toe is. Geniet van de heldere uitleg! http://www.heldere-zaken.nl

  kerstmarkt 2017

  Verder veel bezig geweest met ‘little-glows’ vouwen. Heb 1 jaar pauze gehad omdat ik met mijn hoofd dacht dat het wel klaar was. Heb echter gemerkt dat ik niet zonder ‘mijn lichtjes’ wil…dus heb ik tussen de coachgesprekken door weer heerlijk NU-tijd gehad om de grote vellen te aquarelleren, oliën en vouwen. De helft van de opbrengst gaat naar projecten in Nepal  http://www.stichtingveldwerk.nl en Peru http://www.kuychi.nl

  Altijd als er een aantal coach-trajecten op hun einde lopen bekruipt mij het gevoel van…en wat…als er nu niemand meer komt. Hoe mooi is het dan dat het mij tot nu toe nooit lang bezig houdt omdat er nieuwe kinderen of volwassenen zich aandienen. Vertrouwen…vertrouwen is voor mij het sleutelwoord waarmee ik bedoel dat ik nog meer wil vertrouwen, leer te aanvaarden dat wat IS, ook oké is. Heb 5 nieuwe mensen die aan mij en in zichzelf het vertrouwen hebben gevonden om samen ‘op reis’ te willen gaan. Waar precies naartoe is nog niet helder, dat weten we, toch voelt het als nodig om te onderzoeken wat er innerlijk leeft…

  spirit WINTER

  spirit WINTER

  We hadden 24 december een hele bijzondere Spirit-wandeling WINTER, met nieuwe mensen, een frisse dynamiek en daardoor andere reflecties en spiegelingen van afgelopen jaar en de winterse Natuur. Zo prachtig hoe we samen kwetsbaar durfden te zijn en onze ervaringen hebben gedeeld met elkaar. Reflecties met gedachtes vanuit: Waar ging dit jaar voor jou over? Wat was bijzonder in dit jaar, wat maakte veel impact? Wat zou dit jaar (als je iemand het verhaal van jouw jaar zou vertellen) jouw hoofdthema, jouw rode draad zijn?

  meer naar binnen…

  Het nòg meer naar binnen gaan kan in de winter gelukkig ook… lekker kaarsjes aan, jezelf terugtrekken, voelen èn (leren) aangeven wat je nodig hebt, mijmerend het jaar rondgaan… Vanuit de natuurlijke cyclus bezien mag je jezelf enorm belonen voor datgene wat je allemaal weer (bewust) hebt mogen leren zien en worden. Zoals ik van Yoke de Wilde leerde: er zijn verschillende soorten zaden, de inspiratie-zaden zullen nu ontstaan en in de Lente weer hun eerste kopjes boven de grond willen steken…nu nog even r u s t! genieten en belonen…

  Professioneel en gewoon als Annemie-mens gezien heb ik zelf afgelopen jaar vanuit diep uit mijn hart, hard gewerkt om bij HSP-collega’s online of tijdens lezingen live en uit boeken als ik lekker daar de tijd voor nam, mezelf nog meer kennis en wijsheid te gunnen rondom echt àlles wat te maken heeft met HSP. Ik heb veel willen horen, lezen en sparren over hoe dit ‘levensreis’ pad te volgen is…Een interessante reis, (zoals ieders levensreis) stap voor stap…met vallen en opstaan, met hobbels en kuilen, met verdriet en pijn, met een lach en een traan, met verbinding en dan weer even niet, antennes uit voor de ander en antennes om mijZELF heen, mijn ‘anders-zijn’ omarmend, laverend in mijn persoonlijke ontwikkeling tevens naar een nieuwe fase van Oma-schap. En ja…dat was een emotioneel, diep-rakend stuk levensreis. Meer en vooral dieper in mij nog dan ik vermoedde heb ik daarin de ander nodig gehad om te mogen groeien, zielsverwachtschap zoekend en echt diep te ervaren en af te tasten. Ik geniet hier enorm van en voel mij een op en top HSP als er onverwacht hartverwarmende situaties en momenten door ontstaan. Ik heb mij zelf en mijn leven lief…

  te vinden…

  Ik vind het dan ook extra gaaf, dat ik via ‘gave mensen’ sinds een poos te vinden ben in Brabant niet alleen als coach die er wil zijn voor iedereen die meer puzzelstukjes van zichzelf wil leren kennen, maar me  steeds meer vanuit mijn eigen HSP-zijn diep verbonden voel met de levensreis van jonge (hoog)gevoelige reizigers en volwassenen die deze gave ontdekking doen en ik ze, zoals ik altijd al deed, ècht wil ‘zien en horen’ om deze ‘gift’ te omarmen! http://www.gavemensen.nl

  Tot slot van deze maand wil ik graag uiten dat ik ontzettend dankbaar ben…wie ik BEN, op wat ik heb mogen doen dit jaar, voor wie ik heb mogen ontmoeten en wat ik hierdoor weer mocht voelen en NATUURLIJK mocht leren. Dankbaar dat ik stukjes mocht meewandelen met open en kwetsbare kinderen, mannen en vrouwen.♥

  Ik wens iedereen die dit leest toe dat je vol (zelf)vertrouwen 2018 binnenstapt…en dat je voetstappen vol licht en liefde zullen zijn…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar