• Alle wegen ‘open’…

  reizen...

  reizen…

  Een nieuw coachjaar ligt open om zich te gaan ontvouwen…Ik ervaar dat altijd als een héérlijk gevoel, dat vond ik ook in de jaren dat ik aan een nieuw schooljaar mocht beginnen. Je hebt dan meestal tijdens de zomer en de vakantiedagen zoveel ruimte ervaren om vooral jezelf weer eens goed van binnen te ‘voelen’. Dat is nu net wat mij helpt om weer eens na te gaan, hoe verliep het met mij afgelopen jaar? hoe verliep het met mij in relatie met de ander(en)?, wat ging in een prettige ontwikkeling en wat verdient extra aandacht? waar sta ik nu? hoe wil ik verder? wat heb ik daarvoor nodig?  Allerlei vragen die zich tijdens een periode van stilte-ruimte-aandacht aandienen. Tijdens de zomervakantie ervaar ik dat altijd als een extra boost, juist omdat de zomer mij uitnodigt om echt naar mezelf te luisteren, het alvast mezelf kenbaar te maken, mezelf echt te openen voor nieuwe ideeën. Ik beleef datzelfde gevoel ook tijdens andere vakantieweken/momenten. Dat steeds terugkijken en van je ervaringen willen leren is een proces wat ik al heel lang van nature doe. Het mooie is dat ik daar tijdens de coach-activiteiten nu anderen ook diepgaand op kan bevragen zodat ook zij daarvan kunnen leren (als ze daar voor open staan en de tijd er rijp voor is) Achteraf bezien kan ik met veel dankbaarheid terugkijken en vooral genieten hoe processen zijn verlopen en daaruit gehaald hebbend mijn eigen ‘werk- en leerpunten.

  Ik vind het vooral genieten dat ik weer een aantal coach-trajecten met kinderen en jong-volwassenen heb lopen. De puur en echt-heid is altijd aanwezig daar ben ik van overtuigd, soms verdient het wel een oppoetsbeurt of een bewustzijns-update. Van nature hebben wij die ‘innerlijke wijsheid’…Er naar luisteren en handelen is niet altijd gemakkelijk en vraagt regelmatig LEF van ons en de kracht om keuzes te maken die je dichter bij jezelf brengen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, daarom ben ik zo positief over de trajecten met de jeugd! Om daar  samen als coach (in samenspel met de ouders) mee op STAP zijn is voor mij genieten ten top! Afgelopen week heb ik al een start mogen maken met een kind, we hebben samen gewandeld, dieren ontmoet, gerust op een bankje, stil geweest, gepraat…en de wijsheid die zich toen openbaarde zijn krachtige pijlers om stap voor stap aan te werken. Dat heeft tijd en vooral bewuste aandacht nodig, dan komt ontwikkeling en groei als vanzelf.

  ruimte...

  ruimte…

  In deze, als je je er soms niet bewust van bent, hectische tijd, kán het zijn dat jouw kind of jijzelf (in relatie met de ander/werk) onvoldoende de tijd  nemen om te verstillen…te voelen hoe het komt dat je jezelf voorbij holt. Samen hier naar kijken en inzoomen op waar jouw kracht wél zit,  je energie wél van gaat stromen, je wél blij wordt is geweldig! Daar is voor nodig dat je tijd en ruimte creëert voor jezelf, dát wens ik iedereen toe het komende (school) jaar!

   

   

   

  Post Tagged with , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar