• 4e seizoensworkshop HERFST

    'loslaten'...

    ‘loslaten’…

    Herfst, het seizoen waarin de bladeren vallen en dus bij uitstek het seizoen van ‘loslaten’…loslaten van je aannames, vastgeroeste ideeën, patronen en belemmerende gedachtes. Een seizoen ook van meer ‘naar binnen’ gaan, op zoek bij jezelf naar rust, antwoorden en nieuwe inzichten. De herfstworkshop is door omstandigheden van de deelnemers niet doorgegaan, het was heel begrijpelijk gezien de situaties, wel een beetje jammer omdat daardoor de hele jaarcyclus niet ‘rond’ is geweest… Zo gaat het in het leven ook, belangrijke zaken dienen zich aan en kunnen soms andere plannen doorkruisen. Des te meer is het dan zaak om datgene wat het zwaarst weegt ook het zwaarst te laten wegen en te KIEZEN. Kiezen wat op dat moment voor iets of iemand het belangrijkste is! Mooi dat dit ook zo kon! Bij mijzelf heeft deze herfst vooral gezorgd voor het verder uitwerken van mijn blauwdruk-gedachtes, die tijdens de vakantie in Italië zijn ontstaan. Ik heb de behoefte meer te willen gaan betekenen voor de levens-vragen die er leven bij  kinderen en mensen in onze gemeenschap Aarle-Rixtel. Met mijn blauwdruk-gedachtes ben ik naar een aantal mensen gegaan om in gesprek te raken of mijn plan kans van zou slagen kúnnen hebben. Als eerste ben ik naar het OKC in Asten gefietst, daar heb ik veel inspiratie opgedaan en ben er vooral achter gekomen wat ik NIET of anders wil gaan doen. Heel fijn om passie en enthousiasme te kunnen delen met Hans. Verder heb ik de huisarts gesproken, iemand van de gemeente die WMO coördineert en ik heb in mijn nabije omgeving 10 mensen gevraagd om op mijn blauwdruk-idee eens feedback te geven. Ondertussen begint het hele plan al best wel vaste vormen aan te nemen. Ik ben ook al samen met de bouwer van het gezondheidscentrum gaan kijken welke ruimte in de toekomst van mij gaat worden! Het voelt enorm goed en de ruimte gaat mij in ieder geval inspireren tot verdere stappen…Herfst…loslaten…en opnieuw, energiek weer iets oppakken!

    Post Tagged with , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar