• Stil staan en mijmeren…

  hart

  Hart

  Zo nét voor het einde van een kalenderjaar komt bij mij altijd de behoefte echt even bewust stil te staan bij de dingen die het afgelopen jaar zijn gepasseerd. Natuurlijk zitten daar allerlei gedachtes en belevenissen tussen, blije, droevige, grote, kleine…die er allemaal mochten zijn. Als ik dat allemaal gevoeld en wat herbeleefd heb maak ik al jaren een mind-map met nieuwe verwachtingen en ideetjes voor het komend jaar, die uiteindelijk gevat worden in lichtpaarse, glazen stenen, 12 in getal. Deze stenen liggen daarna in een schaal op een tafel in onze tuin en ik pak ze door het jaar heen regelmatig eens in mijn hand en voel ik hoe ver het met dat idee/verwachting is… Soms wordt het niks, toch vaak is mijn gevoel daarin best leidend, komt het op het goede moment en wordt de verwachting of idee ook echt waarheid!

  Sinds ik terug ben uit Nepal, ben ik dat ‘bewust even stilstaan’ veel meer op waarde gaan schatten, het helpt mij om vanuit mijn mooie midden, vanuit oprecht gevoel en rust, goed en eerlijk te kunnen voelen hoe IK erbij sta en welke richting ik op wil, in verbinding blijvend met de mensen om mij heen. Dat maakt dan weer dat ik keuzes meer maak vanuit mijn hart. Het geeft mij veel levensvreugde…Bij het open inlooppunt STAP ‘ns binnen… in het Centrum  zijn al heel wat ouders, en (jong) volwassenen neergestreken voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Hier haal ik erg veel voldoening uit. Daar is ook de plek waar ik de IK-ben-IK trainingen geef op woensdagmiddag. Elke keer worden er kinderen aan mij toevertrouwd en daar word ik erg blij van. Kinderen zijn vaak nog zo puur, heerlijk als je samen iets mag ontdekken en leren waar je je hele leven wat aan hebt! Persoonlijke groei en regie nemen en daar ook zélf verantwoordelijkheid voor nemen!

  de SPIRIT-wandelingen, waarvoor ik het idee in Noorwegen kreeg, zijn ook dit jaar al een paar keer goed bezocht. Het is zó bijzonder om samen de dag zo vroeg in de Natuur te beginnen tijdens de seizoenen. Mooi om te zien dat mensen zo voor elkaar veel kunnen betekenen alleen al door er voor elkaar te ‘zijn’ en te willen delen wat hen ‘raakt’…

  Verder heb ik dit jaar echt heel veel coachtrajecten mogen lopen samen, zowel met jongeren en volwassenen. Het raakt mij telkens weer heel erg als ‘het moment’ zich aandient met een nieuw inzicht …wat een ruimte ontstaat er dan…ruimte om vanuit de nieuwe inzichten andere keuzes te (durven) maken…Heerlijk! Meer en meer ben ik dat dit jaar gaan doen samen met de mensen in de natuur. Ik ga dit het komende jaar ook voor mezelf nog verder uitbouwen in de richting van meer expertise rondom Natuurcoaching. De innerlijke wijsheid die wij van binnen allemaal hebben, deels soms wat naar de achtergrond is geraakt door ons denken, komt altijd weer krachtig naar voren als je er ruimte voor vrijmaakt vanuit je hart!

  De laatste 3 maanden ben ik tussen alle bedrijven door veel bezig geweest met het ‘little Glow Nepal’ project. Dit jaar startte er ook een ‘vouwpunt’ in Hoorn en samen hebben we enorm veel gewerkt, gepraat, gedeeld en gezorgd dat er een enorm mooie opbrengst is dit jaar. Nu sluit ik dit ook weer even af tot mogelijk volgend jaar. Lees maar eens op: www.littleglownepal.wordpress.com

  Tot slot van dit jaar 2015 wil ik alle mensen bedanken die in mij hun vertrouwen hebben gesteld. Dankbaar voel ik mij hierbij, dankbaar dat ik dit vanuit een goede gezondheid mag laten ontstaan en ermee aan de slag kan blijven… Helaas heb ik een aantal vriendinnen die er wat hun gezondheid betreft echt slecht voorstaan, des te meer sterkt mij de gedachte: Carpe Diem, pluk de dag…ook in 2016!  Dat wens ik iedereen toe: dat je elke dag een stap(je) mag voelen en ervaren dat je dichter in de buurt brengt van jouw bestemming!

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar