• Oktober en sober?

  r u i m t e

  r u i m t e

  Oktober stond bij mij in het teken van het grote genieten. Ten eerste werd mijn moeder op 1 Oktober, in goede gezondheid, 83 jaar! Gezond, fit en helder van geest dartelt zij nog op deze aardbol rond en ik denk vaak van: ik hoop dat ik zo levenslustig, alert van geest en gezond mag blijven als zij nu is, daar teken ik voor.

  Heb ik daar invloed op? misschien wel, misschien niet, waar ik wel in geloof is dat je altijd de KEUZE hebt voor veel zaken. Een van die keuzes kàn zijn dat je zo regelmatig eens jezelf beziet en gaat voelen hoe je erbij staat. Is mijn krachtige boom nog steeds zo dat ik ontwikkel, groei en bloei…of zijn er takken waar ik eens wat kritisch naar mag kijken. Elke herfst ben ik daar mee bezig, wat heb ik NU nodig en wat mag ik leren om nu vrij te geven, dus los(ser) te laten. Elk jaar doorloop ik voor mezelf die cyclus van de seizoenen ook in mijn innerlijk seizoen. Dat lukt niet zomaar, daar heb ik echt r u i m t e en tijd en verstilling voor nodig om het echt heel diep van binnen te voelen en daar dan bewust afscheid van te nemen. Hoe mooi is het dat ik dit elk jaar weer een beetje gemakkelijker kan en als een cadeautje beschouw. Soms met pijn maar telkens met de grote lijn van ‘groei’ in persoonlijke ontwikkeling.

  geluksmiddag herfst

  Ook was er weer een Geluk-middag Herfst. Mooi groepje kinderen, die ooit de ik-ben-ik training deden, verzamelde zich weer bij mij in de tuin. Naast meditatie heeft ieder gekozen voor een mindfull werkje, samen delen van de geluksmomenten maakte dat de middag weer heel intiem en geslaagd voelde. dromenvangers, aboriginal art, mindfull rocks bouwen was favoriet, en het voelde bijna nog als zomer…:)

   

  spirit-wandeling Herfst

  Dit jaar had ik de spirit-wandeling Herfst laten samenvallen met de Stilte-dag…Was daardoor extra mooi om te ervaren dat iedereen juist in die STILTE antwoorden vond voor dat wat nodig was op het pad van ontwikkeling van dat moment…Samen delen van deze ervaringen gebeurde spontaan en maakte veel emoties los bij iedereen. Het blijft heerlijk om zo met elkaar de verbinding te voelen en ervaren en samen te willen groeien, vanuit een weten dat we in de herfst mogen loslaten en genieten van de oogst…

  Samen vanuit s t i l t e op weg naar de Winter…

   

   

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar