• Maart en ware aard…

  in het volle licht...

  in het volle licht…

  Deze maand heeft mijn focus, naast de trajecten die lopen, voor mezelf gestaan op mijn ‘zonder-doel’-fiets-tochten, werken in mijn werkboek (ik noemde dat al eerder: ‘Ontdek jezelf’ van Wendy Smit), schilderen en vooral heel blij en verwonderd zijn met de ontwikkelingen van de steeds dikker wordende buik van mijn dochter en a.s. schoondochter. Langzaamaan beginnen er nog steeds meer puzzelstukjes van mijzelf duidelijk te worden en voelt het dat ik veel meer mijn gevoel als start-punt neem, daarop vertrouw, in afstemming daarna met mijn hoofd. Dat bevalt me goed al liggen er best wat valkuilen op de loer…gedachtes zoals: kan ik dat wel maken, vind ik niet dat ik tòch moet gaan, zal ik me meer of anders laten zien, mag ik wel ‘in dat volle licht staan’? Het is zoveel gemakkelijker om die ander uit te nodigen in dat volle licht te gaan staan, en dat is ook nodig en mooi en daarom blijft het me bezighouden en triggeren. Vooral toen deze foto voorbij kwam voelde ik , dit gaat over mij. Dat ene stapje naar voren maakt namelijk dat ik ‘onzichtbaar’ ben en juist in dat volle licht staan, kan ik dat voldoende? lukt me dat? WIL ik dat? gun ik het mijzelf?  Het blijft een wonderlijke zoektocht van telkens opnieuw keuzes maken en de balans daarin vinden. Ik las een erg mooie quote van Xandra van Hooff (van ‘Gavemensen’) leren door van vallen en opstaan. en hoe mooi zou het zijn als we steeds meer leren te gaan STAAN door OP te vallen, op je ‘eigen wijze’… Ik ben hierover een ontzettend up-to-date boek aan het lezen: De eigenwijze kikker van Hilde Van Bulck. Zij is grondlegger van de New Teaching en schrijft: de tijd van aanmodderen is voorbij…’Probeer de wereld niet te veranderen. Hou van de wereld, en alles verandert!

  Hieraan bij mogen dragen voel ik nog altijd diep als mijn missie, want de kinderenen (jong) volwassenen van de nieuwe tijd staan verwachtingsvol klaar en wachten vol ongeduld op mensen en organisaties om hen heen die worden vormgegeven vanuit het hart!! ♥ Talenten die gezien en ontdekt mogen worden en ruimte nodig hebben om te groeien…

  Vanuit mijn praktijk is de laatste IK-ben-IK training weer gestart 2 weken geleden. Deze keer heb ik een ‘stagiaire’ Luca Bankers. Zij heeft helemaal vanuit haar innerlijke drive om ook eens een ‘alternatieve training’ te willen voelen en ervaren ervoor gekozen gewoon alle keren mee te doen. Zij is student pedagogiek en ik vind het heel stoer dat ze daar zelf zo voor kiest. Een eigenwijze kikker! Heel prettig ook om samen na een groeps-sessie na te praten over wat we beiden gevoeld en ervaren hebben bij de kinderen, leren van en met elkaar, dank je wel Luca! het loopt zoals het loopt…en dat betekent dat ik 2 nieuwe trajecten mag gaan doen bij een groot bedrijf en ik sluit er thuis ook weer 3 af. Zowel jong als oud hebben nieuwe inzichten opgedaan en voelen zich weer een stapje verder in hun persoonlijke ‘ont’wikkeling.

  SPIRIT-Lente

  SPIRIT-Lente

  De SPIRIT-wandeling Lente is afgelopen maand fijn gelopen, blijft bijzonder wat er bij mensen ‘open mag gaan’ als je met jeZELF in de natuur op stap gaat. Mocht je ook eens mee willen gaan kijk dan even bij het kopje spirit-wandelingen daar vind je alle data van 2017! Wat mag er bij jou naar buiten komen? Welk zaadje wil jij planten en verdient de aandacht? en wat heb jij daarvoor nodig?

   

   

   

   

   

  Post Tagged with , ,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar